Gıda Bakanından Açlık ve Yoksulluk Rakamları Hakkında Bilgilendirme ve Mülteci Açıklaması

Gıda Bakanı Faruk Çelik 2 milyar insanın açlık ve yoksullukla mücadele ettiğini ifade ederek; 500 milyon insanın da obez olduğunu aktardı. Açıklamasında mülteci konusuna da değindi...

Gıda Bakanı Çelik " KEİ Bölgesi 350 milyon hektar tarım arazisi, 175 milyar dolar tarımsal hasıla, 132 milyar dolar tarımsal ticaret hacmine sahip. Herkesi doğrudan ilgilendiren tarımı, bölgemizdeki siyasi ihtilaflardan ayrı tutarak, bizleri birleştirici bir sektör olarak görmeli ve değerlendirmeliyiz. Tarımın stratejik önemi tüm dünyada her geçen gün artıyor. Dünyada yılda 12 milyon hektar, dakikada 23 hektar tarım arazisi tarım dışında kalıyor. 2 milyar insan aç ve yoksulken, 500 milyon insan obez. Afrika'da açlıktan ölümler yaşanırken, küresel tahıl stokları 500 milyon tonu aşmış durumda. 39 ülkede gıdaya, 80 ülkede suya erişimde sorunlar yaşanıyor. Bununla birlikte, dünyada üretilen gıdanın üçte biri, 1,3 milyar ton israf ediliyor. " ifadelerini kullandı...

Mülteci konusu

" Günümüzde 10 milyon Suriyelinin göçüyle baş edemeyen dünyayı, huzurlu bir gelecek beklediğini söylemek çok güç. Bu nedenle bölgemizde, iklim değişikliği ile mücadele, doğal kaynakların korunması ve tarımsal üretimde sürdürülebilirlik ülkeler için her zamankinden daha fazla önem kazanmış durumda. Bu yüzden KEİ Tarım Bakanları 2. Toplantısının ana gündemini, 'Sürdürülebilir Gıda Sistemleri ve Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Geleceği' olarak belirledik. "

Karadeniz

" Dünyaca ünlü Akdeniz tarzı beslenme kültürünün bir benzeri, Karadeniz için neden olmasın? Ürünlerimizin tanıtımını, fuarlara ortak katılım, markalaşma ve coğrafi işaret tescili gibi adımlarla Karadeniz beslenme kültürünü bir marka haline getirip dünyaya tanıtabiliriz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

17 May 2017 - 13:18 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler