FLAŞ! Uzmanlardan Uyarı Geldi 'Şifrenizi Değiştirin!'

İnternet korsanları milyonlarca kişinin gmail ve yahoo hesaplarını satılığa çıkardı. Listede sizin de mail adresiniz olabilir. Şifrenizi değiştirmeyi unutmayın.

FLAŞ! Uzmanlardan Uyarı Geldi 'Şifrenizi Değiştirin!'

Milyonlarca internet kullanıcısının şifreleri Deep Web üzerinden satışa sunuldu! Yahoo, Gmail hesabı olanlar dikkat 1 milyonun üzerinde mail şifresi Deep Web üzerinden satışa sunuldu. Hürriyet'in teknoloji editörü tarafından yayımlanan habere göre, İnternet kullanıcılarının en çok korktuğu olayların başında gelen bilgi hırsızlığı yakın zamanda Dünyanın en büyük hacker gruplarından birisi tarafından gerçekleştirildi. Milyonlarca Gmail ve Yahoo şifresini çalan internet korsanları bu şifreleri Deepweb üzerinden Bitcoin ile satmaya başladı. SuntTzu853 rumuzunu kullanan bir internet korsanı, toplamda 1 milyonu aşkın Gmail ve Yahoo hesabını satışa koydu.

İnternet güvenliği konusunda otorite haline gelmiş isimler , internette kullanılan şifreler konusunda kullanıcıları özellikle uyarıyor. İnternet siteleri ne kadar güvenlik önlemini arttırırsa arttırsın, internet korsanları önlemleri aşacak yöntemleri geliştirmeyi sürdürüyor. Bu yüzden kullandığınız şifrelere dikkat etmenizde fayda var. İnternet sitelerinde ve mail hesaplarında kullanacağınız şifrelerde özel karakter, büyük küçük harf kullanımları "Kaba Kuvvet ( Brute Force)" ataklarına karşı size bir nebze koruma sağlayabilir. Yine şifrelerinizi basit yapmaktan kaçının.

Dünya üzerinde en çok kullanılan şifrelerin "123456, 1234567" gibi şifreler olması korsanların işlerini kolaylaştırıyor. Şifrenizin zorluğunu ne kadar arttırırsanız arttırın, internet sitesinden verilerin çalınması o şifrelerin bir şekilde kırılabileceği anlamına gelebilir. Tabi burada internet sitesinin kullandığı şifreleme yöntemi de önem kazanıyor. Bir kaç yıl önce MD5 olarak bilinen hash yöntemi çok kullanışlı olarak görülse de bir süre sonra özellikle aynı şifreleri kullanan kişiler yüzünden bu şifrelerin de kırılması mümkün olur hale geldi. Şifrelerinizi belirli aralıklarda değiştirmek ve mümkün mertebe haberimizin başında da belirttiğimiz üzere özel karakter, büyük küçük harf ve sayı içeren bir şifre oluşturmak şifre güvenliğiniz açısından iyi olacaktır.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

07 Mar 2017 - 16:04 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler