Facebook bedava internet hizmetini aktif hale getiriyor

Facebook bedava interneti drone ile beraber drone ile sunacak. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonları ile beraber kullanıcıların beğenisini kazananFacebook.

Facebook bedava interneti drone ile beraber drone ile sunacak. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonları ile beraber kullanıcıların beğenisini kazananFacebook

Tüm Dünya'da kullanıcısı gün geçtikçe artan ve tartışmasız olarak Sosyal medyanın devi olan Facebook şimdide kullanıcılarına inanılmaz bir hizmet sunacak. Çalışmalarına 2013 yılında başladığı ve adını Internet.org projesi koyduğu proje kapsamında geliştirilen insansız hava araçlarının (İHA) Londra'daki ilk test uçuşu başarıyla tamamlandı. Bu İHA'lar sayesinde Facebook dünya genelinde interete erişimi olmayan kimsenin kalmamasını planlarken, 5.5 milyar insanın bu olanaktan faydalanması öngörülüyor.
ZEUS'UN ŞİMŞEKLERİNİ GETİREN KARTALLARIN İSMİNİ KULLANACAK
New York Times'de yayınlanan habere göre Aquila ismini alan bu özel İHA'ların ismi Yunan mitolojisinde Zeus'un şimşeklerini taşıdığına inanılan kartaldan geliyor. 18 bin ila 20 bin metre yükseklikten uçabilen bu özel İHA'larküçük bir araçtan bile hafif ve bir Boeing 737 ağırlığında...
Başarılı geçen test sürüşünün ardından ilk uçuşların bu yaz aylarında yapılması beklenirken, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, kendi hesabından şu sözleri paylaştı:
"2013 yılında hayata geçirdiğimiz ve dünyayı birbirine bağlamayı planladığımız Internet.org projesi kapsamında İHA'larımızın ilk uçuşunun başarıyla tamamlandığını söylemek isterim. Boeing 737'den biraz daha büyükçe olan ve enerjisini güneş panellerinden alan bu özel İHA'lar aylarca kesintisiz uçabiliyor. Özellikle internete ulaşamayan kesime bu şekilde interneti taşıyacağız." dedi.

27 Mar 2015 - 19:35 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler