Chrome, Internet Explorer ve Safari Kırıldı, Hacker 225 Bin Dolar Kazandı

Web tarayıcılarının güvenlik açıklarını bulan hacker, servet değerinde ödül aldı. Chrome, Internet Explorer ve Safari web tarayıcılarının içerisindeki kod açıklarını bulan hacker, 225 Bin doların sahibi oldu.

İnternet Hacker'i ünlü web tarayıcılarının açıklarını bularak servet sahibi oldu.

 Güvenlik konferansı Pwn2Own'a dahil olan bir emniyet araştırmacısı internet sitesi tarayıcılarını kırarak 225 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. JungHoon Lee isimli bilgisayar korsanı hacker , IE, Chrome ve Safari'de bulduğu üç bug karşılığında yekün 225 bin dolarlık mükafat kazandı. Ödüllerden 115 bin doları, Chrome üzerinde bulduğu yanlış için geldi. JungHoon Lee, yaklaşık olarak iki dakikalık çalışma sonucunda Chrome'daki bug'ı bularak ödülü kazandı.
Etkinlik akabinda mevcut bulunan tüm bug'lar rapor edildi ve yazılım üreticileri açıkları kapamak üzere çalışmaya başladı. Bütün faaliyet boyunca, mevcut bulunan 21 bug için firmalara 557.500 dolar mükafat dağıtıldı.

19 PRATİK WEB TARAYICISI HACK'İ

Chrome, Internet Explorer ve Safari'yi kırdı, zengin oldu...
Kaynak: hurriyet

23 Mar 2015 - 14:07 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler