Bakan Açıkladı 'Kendi İşini Kuran Gençlere Devlet Desteği Sürecek'

Bilim , Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kendi işini kurmak isteyen girişimci gençlere 2010 yılından günümüze kadar 914 milyon TL destek sağlandığını, bu desteklerden 42 binden fazla kişinin faydalandığını söyledi.

Bakan Açıkladı 'Kendi İşini Kuran Gençlere Devletten Destek Sürecek' 

Bilim , Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kendi işini kurmak isteyen girişimci gençlere 2010 yılından günümüze kadar 914 milyon TL destek sağlandığını, bu desteklerden 42 binden fazla kişinin faydalandığını söyledi.  

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü  ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nde , Faruk Özlü bir konuşma yaptı. Gençlerin girişimciliğinin devlet tarafından sonuna kadar destekleneceğini söyleyen Özlü, şimdiye kadar Bakanlık, KOSGEB ve TÜBİTAK'ın 42 binden fazla kişinin projesine destek olduğunu, desteklerin süreceğini söyledi.

Özlü, "İki kuruluşumuzun genç girişimcilere sunduğu programlarda 10'a yakın destek programı var. Son 7 yılda, 81 ilimizde, yaklaşık 23 bin eğitim programı açtık. Bu programlarda 785 bin katılımcıya girişimcilik eğitimi verdik. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında, girişimcilik dersi alan 225 bin gencimize, Yeni Girişimci Destek Programına başvuru hakkı tanıdık.Üniversiteler tarafından, örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleri için, 141 üniversiteye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bünyesinde onay verdik.
 2010 yılından bugüne kadar, kendi işini kuran 42 binden fazla girişimcimize, 914 milyon lira destek sağladık. 19 binden fazla kadın girişimcimiz, bu desteklerden yararlandı. 18-29 yaş arasındaki 12 bin genç girişimciye, toplam 200 milyon Lira destekte bulunduk." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA 

22 Kas 2017 - 20:38 - Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler