Trabzonspor'a yeni file bekçisi

Trabzonspor, Kosta Rikalı file bekçisi Estaban Alvarado ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

TRABZON (AA) - Trabzonspor'un kadrosuna kattığı Kosta Rikalı file bekçisi Estaban Alvarado, basın önünde de sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen törene, 26 yaşındaki kaleciyle birlikte kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma katıldı.

Tecrübeli file bekçisi 2 yıllık sözleşme karşılığında bordo-mavili ekipten 1 milyon 100 bin avro garanti ücret alacak.

Hurma, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, Hakan Arıkan'ın takımdan ayrılmasının ardından kaleci arayışlarının olduğunu belirterek, "Kulübümüzde çok değerli kaleciler var ama daha iyi rekabet ortamı olması açısından iyi ve değerli bir kaleci aldığımızı düşünüyorum. Elimizdeki kalecilerle birlikte kalemiz çok sağlam oldu" dedi.

Kosta Rika milli takımının da kalesini koruyan Alvarado ise transferinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Açıkçası bu kararı almak zor olmadı. Trabzon büyük bir camia ve Türkiye'de benim araştırmama göre en sadık taraftar grubuna sahip. Şehri gezme fırsatım oldu ve buranın benim beklentilerimi karşılayacak bir yer olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum ki her şey iyi gelişecektir" diye konuştu.

Takıma katkı sağlamak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Alvarado, şunları söyledi:

"Burada çok kaliteli bir kadro var. Takım içi rekabete tamamen hazır durumdayım. Elimden gelenin en iyisini yapıp ondan sonra hocanın tercihini bekleyeceğim. Rekabete açık ve kararlı bir şekilde geldim. Daha önce oynadığım takımlarda nasıl yarışmacı kimliğimle bulunduysam burada da değişmeden aynısını yapacağım."

İmza törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan cevaplayan Hurma, takıma takviye yapılacağını aynı zamanda kimi oyuncularla da vedalaşacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Takıma gelecek olan oyuncuların da katkı sağlaması lazım. Çünkü Trabzonspor'un hedefi belli ve bu hedefe yönelik takım kurmak kolay değil. Şu anda görüşmelerimizin olumlu olarak sürdüğü futbolcular var. Mutlaka takımımıza 3 tane iyi oyuncuyu takviye edeceğimizi taraftarlarımıza söyleyebilirim. Ben geçmişte yaptığım bütün işlerin arkasındayım. Trabzonspor ve başka kulüplerde de çalıştım. Bugüne kadar Allah'a şükürler olsun ciddi bir yanılgı içinde olmadım. Hep beklentinin üzerinde oyuncular transfer ettim. Şundan herkes emin olsun ki, buraya bir oyuncu imza attıysa katkı sağlayacaktır."

-"Beklentiye cevap vermeyen oyuncu alınmaz"

Takımın zaman içerisinde daha iyi seviyeye geleceğine inandıklarını vurgulayan Hurma, "Bundan sonrasını zaman içerisinde göreceğiz. Hatayı tabi ki herkes yapabilir ama Trabzonspor'un beklentilerine cevap vermeyecek hiçbir oyuncu ne buraya alınır, ne de yanlışlıkla alınsa da burada kalır. Hem bunu bir iş olarak görüp hem de taraftarın taleplerini dikkate almalısınız" diye konuştu.

Trabzonspor’u izleyen insanları göz önünde bulundurarak, "Bir takım kuracağız ve bu takım şampiyonluğa oynayacak" sözünü verdiklerini ifade eden Hurma, şöyle devam etti:

"Olur mu olmaz mı bilemeyiz. Bir karış yukarı giden top kaderi belirleyebilir ama baktığımızda şunu söyleyeceğiz, 'Bu takıma iki oyuncu alırsak şampiyon olur' diyebileceğiz. Yani bugünkü sirkülasyonu yaşamayacağız. Bu sözü veriyoruz. Dün henüz hazır olmamamıza rağmen en azından bir şablonun sinyalini verdik. Katılacak oyuncularımız da olacak. Kulübümüz iyi yolda. İyi yolda giderken sancılarımız da oluyor. Sorumluluk sahibi olduğumuz için herşeyi konuşamıyoruz. Bunun için önümüze çıkan sıkıntılara göğüs germesini bileceğiz."

-"Benim tek başıma bir şeyi başaracak gücüm yok"

Başarının elde edilebilmesi için herkesin kendi gücünü ortaya koyabilmesi gerektiğine işaret eden Hurma, "Eğer herkes kendi gücünü ortaya koymazsa istenilen başarı gelmeyecektir. Arzu ederiz ki camia hep birlikte hareket etsin. Benim tek başıma bir şeyi başaracak gücüm yok. Benim yapabileceğim mevcut potansiyeli yukarıya çekmek olur. Camia içerisinde benim kim olduğumu biliyorlar. Yaptığımız işlerle kendi adıma algı olumlu şekilde değişecektir. Hiçbir şekilde taraftarımızla karşı karşıya gelmek istemem" şeklinde konuştu.

Hurma, bütün gücüyle Trabzonspor için elinden gelenin en iyisini yapacağını vurgulayarak, "Mutlaka bir gün buradan gideceğim. Nasıl gittiğim önemli. Kayserispor’da da zorluklar yaşadım. Ayrılırken gitmesin diye yürüyüş yapıldı. İnşallah burada da benzerini yaşarım" dedi.

# thy

07 Ağu 2015 - 17:43 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler