Milli karateci Sofuoğlu dünya şampiyonluğuna kilitlendi

Karatede dört kez Avrupa şampiyonluğu bulunan Ali Sofuoğlu, Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda altın madalya alarak ilk dünya birinciliğine ulaşmak istiyor.

SAKARYA (AA) - Karatede dört kez Avrupa şampiyonu olan Ali Sofuoğlu, 12-15 Kasım'da Endonezya'da düzenlenecek Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda altın madalya alarak dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Karateye çok küçük yaşta kuzeni sayesinde başlayan Ali Sofuoğlu, genç yaşına rağmen ferdi katada dört kez Avrupa şampiyonu oldu, birçok derece elde etti.

Ali Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007'de transfer olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına yarıştığını söyledi.

Şimdiye kadar dört Avrupa şampiyonluğu, bir dünya ikinciliği ve sayısız dereceler elde ettiğini dile getiren Ali Sofuoğlu, "Kamp dönemlerinde antrenmansız geçirdiğim gün olmuyordu. Günde çift antrenman yapıyorduk. Avrupa ve dünya şampiyonaları başlamadan önce 'ölü sezon' dediğimiz yaz aylarında bile antrenmanı bırakmadım. Tatil yerine çalışmalarımı sürdürüyordum. Başarılarım da buradan geliyor" ifadesini kullandı.  

"En büyük destekçim ailem"

Karate1 Premier Lig İstanbul, İran Uluslararası Dostluk Turnuvası ve Yalova'daki Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda da birinci olduğunu hatırlatan Ali Sofuoğlu, en büyük destekçisinin ailesi olduğunu vurgulayarak, karatenin çok zor bir spor olduğunu anlattı.

04 Eki 2015 - 13:39 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler