'Fred için henüz karar vermedim'

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Lucescu, doping testi pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred'i yarın oynatıp oynatmayacağıyla ilgili henüz karar vermediğini belirtti.

LVİV (AA) - Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın Fenerbahçe'yle oynayacakları rövanş maçını kazanarak tur atlamak istediklerini söyledi.

Lviv Arena'da düzenlenen basın toplantısına Ukrayna temsilcisinin futbolcusu Taras Stepanenko ile katılan Lucescu, iki takımın da UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalmak istemediğini vurguladı.

Golsüz berabere biten ilk maçtan sonra zorlu bir rövanş oynayacaklarının altını çizen tecrübeli teknik adam, "Birbirleriyle eşleşmek istemeyen iki takımın mücadelesi olacak. Fenerbahçe her zamankinden daha güçlü. Aynı şey bizim için de geçerli. Çok güçlü ve yetenekliyiz. İstanbul'daki gibi gösterişli bir maç olacak. Kalitemizle beraber maçı kazanıp tur atlamak istiyoruz" dedi.

Bütün maçlarını deplasmanda oynamak zorunda olduklarını belirten Lucescu, "Her takım için Şampiyonlar Ligi'nde oynamak hayaldir. Zor bir sezon geçirdik. Bütün maçlarımızı deplasmanda oynadık. Yine de burada olmayı başardık. Elimizden geleni yapıp Şampiyonlar Ligi'ne kalmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

İlk maçın sonucuna göre taktik hazırladıklarını aktaran Lucescu, Türk taraftarlardan övgüyle bahsederek, "Ukraynalı seyirciler ne kadar futbolu sevse de Türk taraftarlar gibi olamazlar. Türkiye'de futbol sevgisi çok yüksek. Bu yüzden taraftarlarımızdan yarın sıcak bir destek bekliyoruz. Onları rezil etmemeye çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu.

- "Fred için son antrenmanda karar vereceğim"

Lucescu, doping testi pozitif çıkan Brezilyalı futbolcusu Fred'i yarın oynatıp oynatmayacağıyla ilgili henüz karar vermediğini belirtti.

Rumen teknik adam, sadece maça konsantre olduklarını vurgulayarak, Fred ile ilgili gelen bir soruya, "Kimin oynayıp oynamayacağına henüz karar vermedim. Fred için son antrenmanda karar vereceğim. Sadece maça konsantre olduk. Diğer konularla kurumlar ilgileniyor. Bu, beni şu an ilgilendirmiyor" ifadelerini kullandı.

Fred'le ilgili detaylı bilgi vermediği için basın mensuplarından bir soru daha alan Lucescu, "Şu anda takım kadrosunu size açıklamayacağım. Son lig maçında, Fenerbahçe maçına göre 7 oyuncuyu kadroya almadım ve bunlardan biri de Fred'di. Antrenör olarak bunu ben belirleyeceğim" diye konuştu.

- Stepanenko: "Elimizden geleni yapacağız"

Ukraynalı futbolcu Stepanenko ise turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

İstanbul'da çok dikkatli bir futbol oynadıklarını belirten Ukraynalı futbolcu, "Bir şans yakaladık. Bu maçta turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Bu maç bizim için çok önemli. Takım olarak oynarsak her şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Ekip ruhumuz bunu sağlayacaktır" şeklinde görüşlerini aktardı.

- Shakhtar Donetsk maça hazır

Ukrayna ekibi, maçın son antrenmanını teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde Lviv Arena'da gerçekleştirdi.

İlk 15 dakikası basına açık antrenmanda, doping testi pozitif çıkan Brezilyalı oyuncu Fred de yer aldı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde futbolcuların taktik çalışması yaptığı kaydedildi.

Shakhtar Donetsk'in Fenerbahçe karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Pyatov, Srna, Kucher, Rakitsky, Shevchuk (Azevedo), Marlos, Malyshev, Stepanenko, Taison, Teixeira, Gladkyi.

# thy

04 Ağu 2015 - 18:56 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler