Efes, Karşıyaka'yı Final Serisinin İlk Maçında Yendi

Türkiye Basketbol Ligi'nde final serisine Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka kaldı. İlk maç bugün oynandı ve uzatmalara giden maçta gülen taraf Anadolu Efes oldu : 95-92. Perşembe akşamı saat 20.00'de serinin ikinci maçı oynanacak ve seriyi 4'e ulaştıran şampiyon olacak.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Engin Kennerman, Recep Ankaralı, Serdar Ünal

ANADOLU EFES: Doğuş Balbay 3 (*), Janning (*) 7, Perperoglou (**) 9, Lasme (***) 10, Saric (***) 15, Heurtel (***) 25, Cedi Osman (*) 5, Krstic (***) 17, Birkan Batuk 4 (*)

PINAR KARŞIYAKA: Dixon (****) 26, Diebler (***) 19, Strawberry (***) 16, Palacios (*) 4, Gabriel (***) 10, Barış Hersek (*) 1, Soner Şentürk (**) 6, Cemal Nalga (**) 6, Erkan Veyseloğlu (*) 2, Yunus Emre Sonsırma (*), İnanç Koç (*) 2

1. PERİYOT: 19-28, DEVRE: 48-50, 3. PERİYOT: 66-64, NORMAL SÜRE: 81-81

5 FAULLE ÇIKAN: 44.45 Gabriel (Pınar Karşıyaka)

Spor Toto Basketbol Ligi finalinin ilk maçında ev sahibi Anadolu Efes, Abdi İpekçi'de ağırladığı Pınar Karşıyaka'yı uzatmalarda 95-92 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Hızlı başlayan ve ilk 4 dakikayı 10-4'le geçen Kaf Kaf, son 4 dakikaya 15-9 galip girdi. İlk çeyrek bittiğinde de Dixon önderliğindeki Karşıyaka 9 sayı farkla öndeydi: 28-19.

EFES DENGE GETİRDİ

İkinci periyotta oyunun momentumunu elinde tutan Efes, 3 dakika geride kalırken farkı 4'e kadar çekti.

Bu dakikadan sonra üst üste basketler bulan Kaf Kaf, Dixon'ın üçlüğüyle 5 dakikayı 45-33 önde geçti. Oyuna tekrar dengeyi getiren Anadolu Efes, Heurtel'in son saniye üçlüğüyle odaya 50-48 mağlup gitti.

3. çeyrekte de Bobby Dixon'ın önderliğindeki Karşıyaka hep bir adım öndeydi; ta ki son 4 dakikaya girilirken Perperoglou'nun üçlüğü gelene kadar: 61-60. Perperoglou'nun etkisiyle final periyoduna gidilirken lacivert beyazlılar 66-64 öndeydi.

KAF KAF PES ETMEDİ

Son çeyrekte 4 buçuk dakikayı 77-68'le geçen Ivkovic'in öğrencileri, kader anlarında çok top kaybı yapmasına rağmen Krstic'in iki serbest atışın birinden yararlanmasıyla maçı uzatmaya taşıdı: 81-81.

Nefes kesen uzatmalarda hızlı başlayan Efes, iki buçuğu 89-83 önde geçti. Pınar Karşıyaka'nın son saniyelerdeki çabası galibiyete yeterli olmadı ve maçı 95-92 kazanan Anadolu Efes final serisinde 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe ile oynanan yarı final serisinin yıldızı olan Dixon'ın 26 sayı, 7 ribaund ve 5 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmazken, Efes'te Heurtel 25 sayı ile takımının en skorer ismiydi.

4 galibiyeti bulanın mutlu sona ulaşacağı eşleşmede sonraki maç perşembe akşamı saat 20.00'de yine Abdi İpekçi Arena'da oynanacak.

MAÇI DURDURAN OLAY

Türkiye Basketbol Ligi Spor Toto play-off final serisinin ilk maçında Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelirken, maçın hemen başında  Karşıyaka taraftarları İstiklal Marşı'nı okumaya başlayınca oyun durdu.

'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ'

Konuk takım taraftarlarının İstiklal Marşı'nı söylemeye başlaması üzerine salonda bulunan diğer taraftarlar da ayağa kalkarak eşlik etti. Hakemler de oyunu durdurdu ve marşın tamamlanmasının ardından oyuna tekrar devam edildi.

Karşıyaka taraftarları İstiklal Marşı'nın ardından "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratında da bulundu ve bu görüntüler evsahibi Anadolu Efes taraftarlarından da alkış aldı.

 

IVKOVIC: MAÇI İKİNCİ YARIDA KAZANDIK

Anadolu Efes'te koç Dusan Ivkovic, ikinci yarıdaki etkili mücadeleleriyle karşılaşmayı kazandıklarını söyledi.

Ivkovic, Pınar Karşıyaka ile çok zor ve üst düzey bir maç oynadıklarını belirterek, "Birbirinden çok farklı iki yarı oynandı. İlk yarıda Pınar Karşıyaka çok iyi bir hücum performansı sergiledi. Bu bölümde 9 tane üç sayılık basket buldular. İlk yarıda 51 sayı attılar. İkinci yarıda daha yüksek tempoda oynadık ve uzatma sonunda galip gelen taraf biz olduk" diye konuştu. Ivkovic, karşılaşmada iki takımın da iyi savunma performansı sergilediğini kaydetti.

Maçın son 5-6 dakikasında önde ve kazanıyor gibi göründüklerini ifade eden Ivkovic, şöyle devam etti: "Beklenmeyen top kayıpları ve kaçırdığımız bazı şutlardan dolayı maç uzatmaya gitti. Uzatma sonunda galip gelen taraf biz olduk. Genç bir takımız ve yeterli tecrübemizin olmadığını söyleyebilirim. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Pınar Karşıyaka'yı tebrik ediyorum. Çok iyi ve modern bir basketbol oynuyorlar. İkinci maçta daha iyi olmak için çalışacağız."

SARICA: BU SERİDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Pınar Karşıyaka Koçu Ufuk Sarıca, galibiyetinden dolayı Anadolu Efes'i tebrik ederek, "İyi mücadele oldu, gerçekten çok çekişmeliydi" dedi.

Kısıtlı kadroyla arka arkaya maçlar oynadıklarını ve uzatmalarda kazanmaya çalıştıklarını aktaran Sarıca, "Baktığımızda bugün maç içinde üç kere kazandık ama sonuçta kaybettik. Uzatmada faulleri kötü attığımızı söyleyebilirim. Ayrıca ribaundla ilgili sıkıntı yaşadık. Ancak çok genç ve tamamen şampiyonluk hedefiyle kurulan bir takım var karşımızda. Böyle bir takıma karşı ortaya koyduğumuz mücadeleden dolayı bütün takımımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

'O FAULE İNANMIYORUM'

Sarıca, oyuncuları Gabriel'e, ribaunda çıkarken çalınan faulü eleştirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunun faul olduğuna, bu kadar basketbol yaşantısı olan bir insan olarak inanmıyorum. Böyle bir maçta böyle bir faulün çalınmasını garipsedik. Biz seri oynuyoruz. Sonuçta 4 galibiyete ulaşacak takım kazanacak. Burada 1-1 yapabiliriz, 2-0 da olabilir. Kendi evimizde iki maç oynayacağız. Sonuç itibarıyla biz hiç vazgeçmeyen bir takımız. Bu seriden de vazgeçmeyeceğiz."

10 Haz 2015 - 01:54 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler