Beşiktaş'ın 16. Brezilyalısı Rhodolfo

Beşiktaş yeni transferi Rhodolfo, Beşiktaş tarihinin 16. Brezilyalı futbolcusu oldu.

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş yeni transferi Rhodolfo, Beşiktaş tarihinin 16. Brezilyalı futbolcusu oldu.

Siyah-beyazlı takımla 3+1 yıllık sözleşme imzalayan ve tam adı Luiz Rhodolfo Dini Gaioto olan Brezilyalı stoper, Beşiktaş'ta forma giyen 16. "Sambacı" futbolcu olarak kayıtlara geçti.

"Kara Kartallar"da daha önceki yıllarda Brezilyalı futbolcular Marinho, Ronaldo Guiaro, Amaral, Antonio Carlos Zago, Ailton, Jose Kleberson, Ricardinho, Bobo, Rodrigo Tabata, Sidnei, Edu, Dentinho ve Ramon Motta ile Türk vatandaşlığına geçen Mert Nobre ve Mehmet Aurelio forma giymişti.

Hava toplarında etkili

Beşiktaş'ın Avusturya'daki yeni sezon hazırlık kampına katılan Rhodolfo, 1,93 metre boyu ve güçlü fiziğiyle ön plana çıkıyor.

Tomas Sivok ve Atınç Nukan'ın takımdan ayrılmasıyla özellikle savunmada hava topu hakimiyeti yönünden zayıflayan Beşiktaş, 28 yaşındaki futbolcunun transferiyle bu boşluğu da doldurmuş oldu.

Brezilya'da geçen sezon "yılın en iyi stoperi" seçilen Rhodolfo, bir televizyon kanalı tarafından hem 2011 hem de 2014'te ligin en iyi 11'inde kendisine yer buldu.

İlk kez yurt dışında forma giyecek

Luiz Rhodolfo, Beşiktaş formasıyla yurt dışında ilk kez mücadele edecek.

Profesyonel futbol kariyerine Atletico Paranaense'de başlayan Brezilyalı stoper, bu kulüpte forma giydiği toplam 97 maçta 2 gol atıp, 2 asist yaparken, sadece bir kez kırmızı kart gördü.

Rhodolfo, daha sonra transfer olduğu Sao Paulo'da 82 maça çıkarken, bu maçlarda bir gol atıp 3 asist yaptı ve sadece bir kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Sao Paulo'dan Gremio'ya geçen siyah-beyazlı futbolcu, bu takımda forma giydiği 64 maçta ise 3 kez rakip fileleri havalandırdı.

Brezilyalı stoper, Gremio formasıyla oynadığı son 10 maçın 9'unda 90 dakika sahada kalırken, bu maçlarda kart görmemesiyle dikkati çekti.

Gremio, Rhodolfo'nun oynadığı 10 maçın 7'sini kazanırken, 2 maçı berabere tamamladı, sadece bir kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Fenerbahçeli De Souza ile takas edildi

Beşiktaş'ın yeni transferi Rhodolfo, Gremio'ya transfer olduğu dönemde, Fenerbahçe'nin bu sezon renklerine bağladığı Josef de Souza ile takas edilmişti.

# thy

25 Tem 2015 - 14:22 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler