PTT Personel Alımıyla İlgili Flaş Karar! Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı PTT'nin sözleşmeli personel alımına ilişkin flaş karar. PTT sözlü sınavla personel alımını ön gören yönetmeliğiyle ilgili Danıştay'dan şok karar...

PTT Personel Alımıyla İlgili Flaş Karar! Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor
PTT Personel Alımıyla İlgili Flaş Karar! Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor
+3
Haber albümü için resme tıklayın

PTT Personel Alımıyla İlgili Flaş Karar! Binlerce Kişiyi İlgilendiriyor

Danıştay Sadece Sözlü sınavla personel alınmasını iptal etti. Memurlar.net'te yer alan habere göre Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu personel alımlarına dair çok önemli bir karar aldı. 2015 yılında yapılan PTT sözleşmeli personel alımı düzenlemesiyle ilgili verilen kararda sadece sözlü sınavla personel alımınına imkan verilmesine imkan tanındığı bu yüzden iptal edildiği belirtildi. Memurlar.net'de yer alan haberde şu ifadeler yer aldı ;

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu personel alımıyla ilgili önemli bir karar aldı.

Danıştay İDDK, 2015 yılında yapılan düzenlemeyle, "yazılı ve/veya sözlü sınavla personel alınmasına" imkan sağlayan yönetmelik hükmünü, sadece sözlü sınavla personel alımına imkan verecek şekilde değiştiren 2015 tarihli yönetmelik değişikliği iptal etti.

PTT, YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ SONRASINDA 6 FARKLI İLAN YAYIMLANDI

PTT'nin 2015 yılında, en yüksek puanlı 4 katı adaya sadece sözlü sınav yapılmasını öngören düzenlemesi sonrasında, memurlar.net olarak tespitlerimize göre 6 farklı ilan metni yayınlanmış olup, bu ilanlarda toplam 6 bin 746 pozisyon yer almıştır. En son yayımlanan 2 bin 500 kişilik personel alımında süreç devam etmektedir.

İDARİ HİZMET SÖZLEŞMESİNE GEÇİŞE ZORLAYICI HÜKÜM DE İPTAL EDİLDİ

Posta ve Telgraf Şirketi Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin, 3 maddesi hakkında yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Y.D. kararı verilen düzenlemelerden birisi de, idari hizmet sözleşmesi imzalayan müdür yardımcısı, uzman, amir, teknik amir, teknik uzman ve istatistik kadrolarında çalışanların sınavsız olarak şube müdürü veya müdür pozisyonlarına atanmasına imkan sağlayan düzenleme oldu. Danıştay bu düzenlemenin, personeli idari hizmet sözleşmesini seçme yönünde zorlayıcı bir sonuç doğuracağını belirtti.

İŞTE KARAR METNİ

KAYNAK: MEMURLAR.NET

21 Eyl 2017 - 14:01 - Sözleşmeli Personel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

Kelaynak apti - Allah'tan korkun. Ahiret var hesap var. Cehennem var. Milletin ekmeği ile oynamayin. Adam kayirmayin. Emaneti ehline teslim edin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 14:01
03

ZEKİ İLDENİZ - PTT DERHAL RESMİ AÇIKLAMA YAPMALIDIR. PTT MÜLAKATI KALDIRDIĞINI AÇIKLAMALIDIR. YERİNE KPSS PUANINA GÖRE ALIM YAPMALIDIR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 14:01
02

İlhan - Önceki alimlarda iptal edilmeli özellikle 20172

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 14:01
01

Mehmet - Alımlar ne zaman tarih bellimi nerden başvurular

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 14:01


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler