Lise Mezunu 2250 Katip ve 250 Mübaşir Alımı Başvurusu İçin Son Günler

Adalet Bakanlığı memur personel alımı başvuruları için son günlere girildi. İlanda 250 mübaşir ve 2250 zabıt katibi olmak üzere toplamda 2500 memur alımı yapılacağı açıklandı. İşte Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şekli ve alım yapacak illerin listesi.

Adalet Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanan ilanda en az lise mezunu 250 Mübaşir ve 2250 Zabıt Katibi olmak üzere toplamda 2500 memur personel alımı yapılacağı açıklandı.

Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan ilana başvurular başladı. Katip ve Mübaşir olmak isteyen adaylar, başvuruların başlaması ile birlikte Adliyelere akın etti ve müracaatlarını tamamladı.

Başvuru Şartları

İlana başvuru yapacak katip ve mübaşir adaylarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olması ve güvenlik soruşturmalarında sorun çıkmaması, aranan genel şartlar olarak karşımıza çıkıyor.

Mübaşir Alımı Başvuru Özel Şartları

Mübaşir alımına başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması ve KPSS'den 70 ve üstü puan almış olması şartları aranmaktadır.

Zabıt Katipliği Başvuru Şartları

Zabıt katipliği alımına başvuru yapacak adayların fakülte ve yüksekokulların bilgisayar bölümünden mezun olması veya bilgisayar ya da daktilo dersi gördüğüne dair sertifikanın olması gerekmektedir. Öte yandan okullarda görülen bilgisayar dersini belgelemek te başvuru için yeterlidir.

Başvuru Şekli

İlana başvurular Adliyelerde yapılmaktadır. Başvuru yapacak adayların 25 Ekim tarihine kadar aşağıdaki evraklarla birlikte müracaatını yapması gerekmektedir.

# Başvuru formu,
# KPSS sonuç belgesi,
# Öğrenim belgesi,
# Zabıt katipliği için bilgisyar sertifikası veya bigisayar dersi gördüğüne dair transkript.

Alım Yapan İller

Zabıt katibi ve mübaşir alımı yapan illere eklerden ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli zabıt kâtipliği pozisyonları için atama yapılacak komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları

Sözleşmeli mübaşirlik pozisyonları için atama yapılacak komisyonlar, sınav izni verilen mahaller ve sınavı yapacak adalet komisyonları

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

21 Eki 2017 - 16:06 - Sözleşmeli Personel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Fatos - Arkadaslar zabit katibi icin puan belirtilmismi kpss icin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 16:06
01

ali - ne verki boşuna okudum keşke okumasaydım çoktan işe girmiştim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 16:06


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler