İçişleri Bakanlığı 1545 Personel Alacak! KPSS Taban ve Tavan Puanlar Nasıl Olur?

KPSS puanlarıyla İçişleri Bakanlığı'nın taşra teşkilatı, Valilikler, Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Nüfus birimlerine sözleşmeli personel alımı için başvuru süreci yarın sona eriyor. 2016 KPSS'ye giren milyonlarca aday merkezi atamalarda umduğunu bulamamış, sözleşmeli personel alımlarına yönelmişti.

İçişleri Bakanlığı 1545 Personel Alacak! Taban ve Tavan Puanlar Nasıl Olur?

KPSS puanlarıyla İçişleri Bakanlığı'nın taşra teşkilatı, Valilikler, Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Nüfus birimlerine sözleşmeli personel alımı için başvuru süreci yarın sona eriyor. 2016 KPSS'ye giren milyonlarca aday merkezi atamalarda umduğunu bulamamış, sözleşmeli personel alımlarına yönelmişti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün 1500 personel alımı için uzun süredir bekleyen büyük bir kitle de bulunuyor. Hal böyle olunca KPSS taban puanlarının oldukça yüksek olması bekleniyor.

Tercih yapılabilen il ve ilçelere göre en düşük puanın 70'in üzerinde olması ihtimali yüzde 90'dan daha fazla bize göre, zira atanamayan adayların bir çoğu 'artık devlet kapısı olsunda ne olursa olsun' düşüncesinde. Bunda kadrolu alımların oldukça az olması, diğer bakanlıkların personel alımlarını kısıtlı tutması ve KPSS'nin eski niteliğini yavaş yavaş yitirmesi nedenler arasında gösterilebilir.  Maaşın az olması da tercih yapan aday sayısında düşüş göstermeyecek, aksine az önce de belirttiğimiz gibi kamuya atanmak adaylar tarafından 'işsiz kalmaktan iyidir' olarak görülüyor. Bu yüzden bize göre taban puanlar oldukça yüksek olacaktır. 90-95 ile atanan adayları gördüğümüz de de şaşırmayacağız, zira bilindiği gibi geçtiğimiz bazı atamalarda hizmetli pozisyonları için bile bu puanlardaki adaylar tercih hakkını kullanmış ve atanmışlardı.  Başvuru işlemleri icisleri.gov.tr adresi üzerinden devam ediyor. Başvuru şartları ve diğer detaylara ilgili internet sitesi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

SİZ HANGİ PUANLA NEREYİ TERCİH ETTİNİZ?

Değerli ziyaretçilerimizde tercihlerini bizlerle ve diğer adaylarla paylaşarak, konu hakkında diğer adayların bilgi sahibi olmasını sağlayabilir. Bunun için sayfanın altında yer alan yorum kısmını kullanabilirsiniz...

TERCİH HAKKINI KULLANAN, KULLANMAYAN TÜM KARDEŞLERİMİZE HAYATLARINDA BAŞARILAR

ATANAN, ATANAMAYAN TÜM DEĞERLİ KARDEŞLERİMİZE , SAĞLIKLI, HUZURLU VE BAŞARIYLA DOLU BİR ÖMÜR DİLERİZ.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 May 2017 - 16:54 - Sözleşmeli Personel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

13

Nazlı - bende urfayı yazdım önlisans olarak. sınava hak kazandığımız takdirde hazırlanacak evraklar da güvenlik soruşturması formu ve iş talep formu diyor bu iş talep formunu internetten mi çıkartacağız tekrardan? ilk başvuru yaptığımız formdan bahsetmiyor sanırım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 16:54
05

fatih - 70 antalya başka antalya tercih eden var mi varsa puanı kac?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 16:54


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler