DHMİ KPSS Puanı ile Personel Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları için son günlere girildi. İşte DHMİ personel alımı başvuru şartları ve başvuru şekli.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alım ilanına başvurular için son günlere girildi.

DHMİ tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinde yayımlanan personel alım ilanında kurum bünyesinde istihdam etmek üzere 10 personel alımı yapılacağı belirtildi. Alınacak personeller Asistan Hava Trafik Kontrolörü pozisyonunda istihdam edilecek. Personel alımı için başvuru yapacak adaylara giriş sınavı uygulanacak.

Kimler Başvurabilir?

DHMİ personel alımına başvuru yapacak adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartların yanı sıra, 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olması, geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olması,  ICÂO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu alması, KPSSP3 puan türünden en az 70 ve daha üzeri puan almış olması, hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.), güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olması şartları aranır.

Giriş Sınavı Nasıl Olacak?

Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve Türkçe ile İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav şeklinde uygulanacaktır.

Başvuru

Son başvuru tarihi 25 Eylül 2017 olan ilana müracaat edecek adayların, aşağıdaki evrakları DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla aşağıdaki evrakları teslim etmesi gerekmektedir.

# Yüksek Öğrenim diploması veya bitirme belgesinin fotokopisi,
# 5x6 boyutunda 2 vesikalık fotoğraf,
# KPSS sonuç belgesinin çıktısı,
# Başvuru Formu,
# Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
# Adli Sicil Kaydı Beyanı
# Hava Trafik Kontrolör Lisansı Fotokopisi
# Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (3 adet).

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Eyl 2017 - 12:21 - Sözleşmeli Personel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler