CTE KPSS Puanı İle En Az Lise Mezunu Personel Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Adalet Bakanlığı CTE en az lise mezunu 3 bin 611 memur personel alımı başvuruları sona eriyor. İşte CTE personel alımı için istenen başvuru özel şartları ve başvuru şekli.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanna personel alım ilanında, kurum bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu 3 bin 611 personel alımı yapacağını açıkladı. Yayımlanan ilana başvurular için son günlere girildi.

CTE tarafından yayımlanan ilanda kurum bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu 3 bin 222 adet infaz ve koruma memuru, 89 adet ceza infaz kurumu katibi, 58 adet sağlık memuru, 91 adet teknisyen, 75 adet şoför, 42 adet aşçı ve 34 adet kaloriferci olmak üzere toplamda 3 bin 611 memur alımı yapılacağı açıklandı.

Başvuru Şartları

Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğu;

# En az lise mezunu olmak,

# 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1986 ve sonrası sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

# Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak ve boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

Sözleşmeli ceza infaz kurumu katipliği;

# Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

# Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

DSİ 518 Memur Personel Alımı Sonuçları Açıklanıyor-İşte DSİ Sonuç Açıklama Ekranı    DSİ 518 Memur Personel Alımı Sonuçları Açıklanıyor-İşte DSİ Sonuç Açıklama Ekranı
# Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.

Sözleşmeli sağlık memuru;

Meslek liselerinin hemşirelik, toplum sağlığı veya acil tıp teknisyenliği bölümlerinden ya da bu bölümlerin lisans veya önlisans programlarından mezun olmak,

Sözleşmeli şoför;

# En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

# E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak)

Sözleşmeli teknisyen;

# En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

# Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Sözleşmeli aşçı ve kaloriferci ;

# En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

# Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak, gerekmektedir.

Başvuru Şekli

İlana başvurular 25 Ekim günü sona erecek. Başvuru yapacak adayların aşağıdaki evraklarla birlikte adliyelere müracaat etmesi gerekmektedir.

# Başvuru formu,
# KPSS sonuç belgesi,
# Mezuniyet belgesi,
# Bilgisayar sertifikası,

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

21 Eki 2017 - 12:55 - Sözleşmeli Personel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Ümmet gülay - Ben şoför alımı için sadece o kadar mı bilgiler gerekli kpss vs ile ilgili yaş ile ilgili herhangi bir istek göremedim birde benim ehliyet e sınıfı olurmu acaba çünkü e sınıfı d yıl de kapsadığı için ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ekim 12:55


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler