Adalet Bakanlığı ve CTE 6111 Memur Alımı Başvuruları Nereye Nasıl Yapılacak?

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü en az lise mezunu memur alımı başvuruları başlıyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? Başvuru esnasında hangi evrakların götürülmesi gerekmektedir? İşte Adalet Bakanlığı ve CTE memur alımı hakkında detaylı bilgi.

Adalet Bakanlığı ile Ceza ave Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personel alıml ilanları yayımlandı. Yüz binlerce memur adayının büyük bir merak ve heyecanla beklediği alımlara başvurular ise yarın itibariyle başlıyor. İlana başvuruların başlayacak olması ile birlikte başvuru yapacak adaylar, müracaatların nasıl  ve nerede yapılacağını araştırmaya başladı. Peki Adalet Bakanlığı en az lise mezunu memur alım ilanına başvurular nasıl yapılacak? Başvuru esnasında istenen evraklar nelerdir? Başvuru nereye yapılacak? İşte tüm cevaplar.

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan memur alım ilanlarında Adalet Bakanlığı 2500, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3 bin 611 olmak üzere toplamda 6 bin 111 memur personel alımı yapılacağı bildirildi. İlana başvu yapaacak adayların TürkiyeCumhuriyeti vatandaşı olması, adli sicil kaydının temiz olması, kamu haklarından mahrum olmaması genel şartları aranır.

Başvuru Özel Şartları

Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğu için;

# En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

# Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 25/10/2017 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1986 ve sonrası sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

# Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak,

# Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

Sözleşmeli ceza infaz kurumu katipliği için;

# Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

# Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

# Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.

Sözleşmeli sağlık memuru için;

Meslek liselerinin hemşirelik, toplum sağlığı veya acil tıp teknisyenliği bölümlerinden ya da bu bölümlerin lisans veya önlisans programlarından mezun olmak,

Sözleşmeli şoför için;

# En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

# E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak)

Sözleşmeli teknisyen için;

# En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,

# Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Sözleşmeli aşçı ve kaloriferci için;

# En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

# Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak, gerekmektedir.

Başvuru Şekli

İlana başvuru yapacak adayların başvuru formu, KPSS sonuç belgesi ve mezuniyet belgesi ile başvuru özel şartlarında istenen evraklar ile birlikte 13-24 Ekim tarihleri arasında 81 İl'de bulunan Adliyelere müracaat edebilirler. Adaylar istedikleri ilden istedikleri herhangi bir ile başvuru yapabilirler.

Kamu personeli alım ilanlarından, memur alım ilanlarından, kpss haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için Kpsscafe.com.tr adresini aşağıdaki platformlardan takip edin.

Android uygulamamız ---->>> tıklayın

Facebook grubumuza katılın --->tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

12 Eki 2017 - 19:43 - Sözleşmeli Personel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

10

cemal - sizin gibi denyoları direk elemek lazım ve bir daha hiçbir sekilde memur olmamak üzere de başvuru yapamamanız gerek, daha ilan metnini okumaya aciz belki de cahil olacaksınız ve bu ülkeye hizmet için memur olacaksınız, gidin köyde tarım hayvancılıkla uğraşın bari tarımımız falan gelişsin başka işe yaramazsınız çünkü!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 19:43
09

ORHAN - YA SİZ NASIL İNSANLARSINIZ ÖZÜRLÜ MÜSÜNÜZ ADAM PARAGRAF PARAGRAF YAZMIŞ ANLATMIŞ HERŞEYİ GELMİŞ HALA NASIL TERCİH YAPACAĞIM DİYORSUNUZ ALLAH BELANIZI VERMİŞ HABERİNİZ YOK..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 19:43
07

abdullah - Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğu için ortaöğretim kpss 70 puan şartı var mı? Yalvarırım biri cevap versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 19:43
06

özgür - var diye belirtrmiş zaten yalvarmana gerek yok oku kardeş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 19:43
05

Nuras - Abdullah Bey evet var. 70 ve uzeri puan alan herkes başvuru yapabiliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 19:43
03

Nuras - Kpss sarti var. 70 puan ve uzeri alan herkes başvuru yapabiliyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 19:43
02

Ramazan bulak - En az 70 puan şartı var...başvurular 13 ekimde başlıyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 19:43
01

özürlü biri - @ORHAN Evet Orhan bey ben ortapedik özürlüyüm ancak sen özürlü durumuna gelmezsin diye bir şart yok hayatta, Cenab-ı Allah sana ve tüm Müslümanlara sağlık sıhhat versin..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Ekim 19:43


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler