Yaz Geliyor! Soğuk Su Tüketimi Size Ciddi Zararlar Verebilir!

Yaz ayının gelmesi ile birlikte soğuk su tüketimi de artacak. Soğuk su böbreklere ciddi zararlar verebiliyor. Bu konuda insanlar dikkatli olmalı.

Yaz ayının gelmesi ile birlikte soğuk su tüketimi de artacak. Soğuk su böbreklere ciddi zararlar verebiliyor. Bu konuda insanlar dikkatli olmalı. 
Soğuk Su Tüketimine Dikkat!

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte uzmanlar tarafından yapılan açıklama ile sıkça tüketilecek olan soğuk su ve çay tüketilirken dikkatli olmaları gerektiği ve fazla tüketilmesi sonrasında böbreklerinizi iflas ettirebileceği yönünde ifadeler kullanıldı. Yıllardır soğuk çay üzerinde yapılan araştırmalar bugünlerde sonuç verdi. Günde iki kereden fazla soğuk çay içenlerde görülen bu rahatsızlık doktorları şaşırttı. Soğuk çayın böbrekleri iflas ettirdiği tezi doğrulandı.  56 yaşındaki ismi açıklanmayan adam yorgunluk, çeşitli Ağrılar ve halsizlik şikayetiyle doktora gidince ilk başta herhangi bir sorun bulunamadı. Yapılan testler sonucunda böbreklerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Ailesinde böbrek rahatsızlığı bulunmayan adam sorulan sorular karşısında günde 16 bardak soğuk çay içtiğini belirtti.   Siyah çayın içerisinde bulunan yüksek orandaki oksalat, böbrek sorunlarına neden oluyor. Günde 16 bardak soğuk çay içen bir kişinin normal oksalat tüketiminin 5 katından fazlasını tükettiğini belirten doktorlar böbreklerinin iflas etmesine şaşırmadıklarını dile getirdi. Siyah çay, özellikle büyük oranlarda tüketildiğinde kanser ve kalp hastalıkları riskini de katlıyor.
gelecek teknolojisi

14 Nis 2015 - 11:05 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler