Türkiye bel fıtığı tedavisinde Avrupa'nın önünde

Türkiye'nin bel fıtığı tedavsinde yüksek başarı oranı ve fiyat avantajı dolayısıyla yurtdışından çok sayıda hastanın ilk tercihi haline geldiği belirtildi.

İZMİR (AA) - Türkiye'nin bel fıtığı tedavsinde yüksek başarı oranı ve fiyat avantajı dolayısıyla yurtdışından çok sayıda hastanın ilk tercihi haline geldiği belirtildi.

Amerikan Nöroloji Cerrahları Birliği ve Avrupa Belkemiği Derneği gibi uluslararası kuruluşlarda Türkiye’yi temsil eden beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle son yıllarda Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden bel fıtığı ameliyatı için Türkiye'ye gelen hasta sayısında hızlı bir artış görüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin bu hastalığın tedavisinde Avrupa’nın çok önünde olduğunu dile getiren Yücesoy, "Çünkü orada her ülkede öne çıkan birkaç cerrah var ama her hastanın bu cerrahlara ulaşması çok mümkün değil. Hele de onların sistemlerinde cerrah seçme şansı yok, cerrahı sistem seçiyor. Türkiye'deki doktorların bu alandaki başarıları çevre ülkelerce de biliniyor çünkü dünyadaki her gelişmeyi çok iyi takip ediyoruz, bilgi ve donanımımız tam. Bu alanda Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinin öğreticisi durumundayız” diye konuştu.

Yücesoy, ameliyatların Avrupa'dan daha düşük maliyetlerle gerçekleştirildiğini, Avrupalı sigorta şirketlerinin de bu durumdan çok memnun olduğunu ifade ederek, bel fıtığı ameliyatlarında başarının yüzde 95’in üzerinde olduğuna dikkati çekti.

'Kıkırdaklara iyi bakın'

Prof. Dr. Yücesoy, yer çekimi yüküne karşı desteği sağlayan kıkırdakların 30 yaşından sonra bozulmaya başladığını, 50 yaşından itibaren de bozulmanın kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, kıkırdaklarda küçük yüklenmelerde dahi yırtıkların oluşabildiğini ifade etti.

Kıkırdakların araba lastiği gibi kötü kullanılırsa daha erken, iyi kullanılırsa daha geç bozulacağını vurgulayan Yücesoy, "Bel fıtığı, ayakkabının içine taş kaçması gibi, onu oradan çıkarmadan rahatlamak mümkün değil. Hem sürekli ağrı yapıyor hem de ezdiği sinirlerde kuvvet kayıplarına yol açıyor” dedi.

Yücesoy, son yıllarda sabit sistemler yerine vidalı, hareketli sistemlerin kullanıldığını, bu sayede hastanın sorun yaşamak bir yana sağlıklı kişilere göre daha avantajlı bir pozisyona geçtiğini anlatan Yücesoy, bu vidalar sayesinde profesyonel yaşamına devam edebilen sporcuların ve askerlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Koşu bandına dikkat

Prof. Dr. Kemal Yücesoy, bel fıtığı hastalığının profesyonel sporcular, ev hanımları, diş hekimleri ve bilgisayar başında çalışanlarda sık görüldüğünü, özellikle koşu bantlarında spor yapmanın bel fıtığıaçısından riskli olduğunu söyledi.

Yücesoy, "Koşu bantlarında altınızdan kayan bandı yakalamak, düşmemek için daha sert vuruşlar yapmanız gerekir ve bu bele zarar verir. Son dönemde ortopedistler de koşu bantlarını diz dejenerasyonunu hızlandırdığı için önermiyor” dedi.

31 Tem 2015 - 12:09 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler