İrem Derici Anoreksiya Hastası mı? (Anoreksiya Nedir? Belirtileri ve Tanısı)

İrem Derici'nin hastalığı Anoreksiya mı? İrem Derici neden bu kadar çok zayıfları? Anoreksiya hastalığı nedir? Anoreksiya kimlerde görülür? İşte detaylar.

Ünlü şarkıcı İrem Derici'nin yoğun bakıma kaldırılması sonrasında akıllara Anoreksiya hastalığı geldi. Daha önce de gündeme gelen bu hastalığım İrem Derici'de olabileceğinden şüpheleniliyordu.

Son dönemlerde aşırı derecede zayıflayan İrem Derici ile ilgili daha önce e Anoreksiya hastalığına yakalandığı iddiaları gündeme gelmişti. İrem Derici ise bu konu hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

"Hiç sağlıklı zayıflamadım. Hiç ilaç kullanmadım. 1,5 yıldır aç geziyorum ben. Baktım sonra insanlar çok üstüme geliyor, bu anoreksiya nedir bi araştırayım dedim. Birkaç maddesi bende var. Örneğin sürekli gün içerisinde kiloyu düşünmek, zayıflamasına rağmen hala tane tane seçerek yemek, yüksek kalorili besinleri elinle itmek. Diğer şeyleri bende yok. Ben kendime ilk kez 30 yaşımda aşığım."

Anoreksiya Hastalığı Nedir?

Son dönemlerde yaygınlaşan bu hastalık, sıklıkla ergenlik döneminde ve kızlarda görülür. Ergenlik dönemi bir kişinin kendilik algısını oluşturduğu başkaları tarafından kabul edilmek ve beğenilmenin öneminin zirve yaptığı bir dönem olarak öne çıkar. Genellikle fazla kilolu olduğu için kendini aç bırakarak yapılan sağlıksız diyetlerle başlayan bu hastalık, bir süre sonra kontrol edilemez hale gelir ve hastalık başlar.

Bu kişilerin en tipik özellikleri hakkında ise şunlar söylenebilir: Bozulmuş beden algısı, mükemmeliyetçi kişiliği sonucu her şeyi kontrol etme isteği, ,nce olma gerekliliğine yönelik inanç ve tutumlar ve özgüven problemi.

Hastalık Tanısı Nasıl Yapılır?

Yaşı ve boy uzunluğu için olağan sayılan en az kiloda ya da bunun üzerinde bir vücut ağırlığına sahip olmayı kabul etmeme (örneğin; beklenenin %85’inin altında bir vücut ağırlığına sahip olmaya yol açan bir kilo kaybı ya da büyüme dönemi sırasında, beklenenin %85’inin altında bir vücut ağırlığına sahip olmaya yol açacak bir biçimde beklenen kilo alımını gerçekleştirmeme)

Kadınlarda en az üç ardışık menstruel döngünün yaşanmaması.

Hastalık Tipleri

Tutulma / Temizleme Şekli - Bu yeme bozukluğundan hasta, yediğinde boşalır. Bu ise genellikle, bir hastanın yeme ile ilgili olarak yaşadığı ezici suçluluk duygularının bir sonucudur.

Kısıtlayıcı: Bu formda, birey vücuttaki kalorik ihtiyaçların çok altında olan asgari bir miktarı karakteristik olarak yavaş yavaş açlıktan besleyerek tüketilen yiyecek miktarını şiddetle sınırlamaya başlar.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Eyl 2017 - 17:15 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Mal hastalığı - Bence brusella olmuştur. Aynısı bende de oldu tahlil sonucunda doktor bana sende mal hastalığı var dedi . Google a yazın bakın dalga geçmiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 17:15


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler