İğrenç Olay: Aşçı, İşyerinde Yoğurt Kabına..

Bursa'da iğrenç bir olay yaşandı. Bir işyerinde aşçı olarak çalışan kişi, işyerinde yoğurt kabına büyük abdestini yaptı. İşyeri sahibi tarafından kovulan kişi, tazminat ile diğer hakları için mahkemeye başvurdu.

Bursa'da meydana gelen olayda bir aşçı, çalıştığı işyerinde yoğurt kabına büyük tuvaletini yapınca işyerindne tazminatsız kovuldu. Bunun üzerine aşçı kıdem tazminatı ile diğer haklaırnı almak için mahkemeye başvurdu.

3. İş Mahkemesi'ne giden aşçı, iş sözleşmesinin haksız yere işveren tarafından feshedildiğini ileri sürerek, kıdem ve ihbar tazminatları ile ücret, izin, vergi iadesi, fazla çalışma, hafta ve genel tatil alacaklarını istedi. Mahkemede savunma yapan işyeri sahibi ise; davacının yemekhaneye yapmış olduğu büyük tuvaletini yoğurt kovası içinde dışarı çıkarırken güvenlik görevlisi tarafından saptanıp tutanak tutulması üzerine iş sözleşmesinin feshedildiğini belirtip, davanın reddini talep etti. Mahkeme, davayı kısmen kabül edince işveren kararı temyize götürdü.

Temyize gitmesei sonrası dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yargıtay, yaşanan olay ile ilgili verdği kararında şu ifadelere yer verdi:

"İş Kanunu'nun 25. maddesinde; ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller sıralanmış ve belirtilen durumlar ile benzerlerinin varlığında işverenin haklı fesih imkanının olduğu açıklanmıştır. İşverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan işçi davranışlarının da işverene haklı fesih imkanı verdiği ifade edilmiştir. Somut olayda, mahkemece istifa dilekçesinin baskı altında alındığı gerekçesi ile kıdem ve ihbar tazminatının kabulüne karar verilmiş ise de bir an için iş sözleşmesinin davalı işveren tarafından feshedildiği kabul edilse bile tuvaletini yoğurt kovasına yaparak yemekhanede çalışan işçinin insan sağlığına aykırı davranışı fesih için haklı sebep oluşturmaktadır.

Kıdem ve ihbar tazminatının reddine karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir"

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA

17 May 2018 - 11:33 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler