H3N2 Köpek Gribi

H3N2 Köpek Gribi kritik alarm verdirdi.

H3N2 Köpek Gribi kritik alarm verdirdi.

ABD ’de uzun saatler boyunca çalışan insanlar, köpeklerini günlük köpek bakımına bırakıyor. Belli bir ücret karşılığında günlük köpek bakımına bırakılan köpekler, yürüyüşe çıkarılıyor, bakımları yapılıyor. Böylece köpekler de sahipleri çalışırken evlere ya da bahçelere mahkum kalmamış oluyor. Köpekler için oldukça sağlıklı olan bu uygulama Şikago’da son günlerde bir grip salgınının başlamasına ve yayılmasına sebep oldu. 1100’den fazla köpeğin salgından etkilendiği söyleniyor. MUHTEMELEN ASYA ’DAN GELEN BİR SALGIN Cornell Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden uzmanlar H3N2 köpek gribinin kaynağının Asya’daki canlı uçan hayvan pazarlarından ortaya çıktığını düşünüyor. İlk olarak Güney Kore ve Çin ’de görülen virüs 2012’de Tayland’ı vurmuştu. Virüs köpeklerde burun akıntısı, kaşınan burun, bazen öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Ancak virüsten etkilenen tüm köpeklerde bu belirtilere rastlanmıyor. 'GÜNLÜK KÖPEK BAKIMI' İLE YAYILDI "Günlük köpek bakımı” uygulaması köpeklerin sosyalleşmesini sağlıyor. Ancak bu sosyalleşme beraberinde H3N2 gibi virüslerin yayılmasına adeta davetiye çıkarıyor. Şimdiye kadar salgın yüzünden 6 köpek hayatını kaybetti. Uzmanlar son 3 haftadır vakalarda azalma olduğunu söylese de salgının tekrar başlayabileceği belirtiliyor. Cornell Üniversitesi’nden Dr. Amy Glaser “ Dünya çok küçük bir yer ve virüsler dünyanın bir ucundan diğerine rahatlıkla taşınabiliyor. Bu tür salgınların sıklaşması önümüzdeki günlerde yüksek olasılık dahilinde” şeklinde konuştu.

18 Nis 2015 - 07:14 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler