Gripte Seyahat Kısıtlaması!

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı’nın Resmi Gazetede yayımlanan genelgesinin ardından Pandemi (Grip) Eylem Planı Hazırladı.

Gripte Seyahat Kısıtlaması!
Gripte Seyahat Kısıtlaması!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, dünya çapında bir grip salgını çıkması durumunda hayata geçirilecek ‘Pandemik İnfluenza Ulusal Hazırlık Planı’nın ayrıntıları şöyle:

İŞYERLERİ DE KAPATILABİLİR

"Türkiye’de bölgeler arası yayılımı geciktirmek ve etkin bir aşıya ulaşana kadar zaman kazanmak üzere gereken tedbirler alınacak. Hastalığın atak hızı, devamsızlıklar ve iş gücü kayıpları göz önüne alınarak, gerektiğinde eğitime ara verilmesi ve işyerlerinin kapatılması Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıklarla birlikte değerlendirilecek. Kurumlarda hastalık nedeniyle devamsızlıklar ve işgücü kayıpları değerlendirilecek. Seyyar hastaneler kurulacak. Hastane ziyaretleri kısa tutulacak. Gerektiğinde seyahat kısıtlaması getirilebilecek.

UZAKTAN EĞİTİM VERİLEBİLİR

Talep doğrultusunda sağlık eğitimi alan öğrenciler görevlendirilecek. Eğitim kurumlarında pandemi dönemi için temizlik ihtiyacının karşılanmasına yönelik personel ve malzeme teminine destek sağlanacak. Yabancı dil tercüman desteği hazır bulundurulacak.

Teknolojik imkânlar kullanılarak (kısa mesaj, e-posta, internet siteleri, sosyal medya) kişilere hızlı bir şekilde ulaşabilmek için altyapılar hazırlanacak.

Eğitim ve öğretime ara verilmesi durumunda uzaktan eğitimin sürdürülmesi için gerekli kararlar alınacak.

Sağlık Bakanlığı önerileri doğrultusunda pandemik aşı uygulanacak. Sağlık Bakanlığı ile birlikte öğrenciler ve okullarda hizmet sunanların devamsızlık takiplerinin bildirilmesi için devamsızlık takip formu veya grip sebebiyle devamsızlık yapanların raporlanabileceği sistem geliştirilecek."

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

20 Nis 2019 - 09:28 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler