Gıda Bakanlığı Taklit ve Tağşiş Yapan Firmaları Açıkladı: 96 Firma (Tam Liste)

Gıda Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, taklit veya başka maddeler karıştırarak ürün üretimi yapan firmalar duyuruldu. Tam listenin yayımlandığı açıklamaya ulaşmak için haberimize göz atabilirsiniz.

Gıda Bakanlığı Taklit ve Tağşiş Yapan Firmaları Açıkladı: 96 Firma (Tam Liste)
Gıda Bakanlığı Taklit ve Tağşiş Yapan Firmaları Açıkladı: 96 Firma (Tam Liste)
+26
Haber albümü için resme tıklayın

Taklit veya farklı maddeler karıştırarak üretim yapan firmalara karşı sıkı denetimler uygulayan Gıda Bakanlığı, taklit üretim yapan ve tağşiş üretim gerçekleştiren firmaların listesini yayımladı. Yayımlanan liste dahilinde bir çok gıda üzerinde taklit üretiminin söz konusu olduğu sonucu ortaya çıktı.

Gıda Bakanlığı tespit işlemleri yapılan bu isimleri yayımladığı listeyle de kamuoyuna aktardı. Aşağıda yer alan işletmeler, taklit ve tağşiş yaptıkları gerekçesiyle gerekli işlemleri de yapılmış durumdadır. Listede; yağ, yoğurt, peynir, et ve et ürünleri, süt, bal, çikolata ve kahve gibi önemli gıdalarda kişilerin sağlıklarını riske atarak üretim yapan, kimyasal maddeler veya farklı karışımlarla üretim yapan işletmeler bulunmaktadır.

Ayrıca yayımlanan listede birçok markanın da taklit üretim gerçekleştirdiği sonucu ortaya çıkmıştır. Bu isimlere göz atacak olursak:

isimleri ve üretim alanları aktarılmaktadır. Gıda Bakanlığı ilgili firmaları bu şekilde açıklamış ve insan sağlığını tehlikeye attıkları üretimleri nedeniyle, gerekli yasal işlemleri ve yaptırımları uygulamış durumdadır.

Gündemden haberdar olun.

KPSS CAFE mobil uygulamamızı yeni ve ücretsiz olarak değerli ziyaretçilerimizin kullanımına açmış bulunmaktayız. Gündemden haberdar kalmayı sürdürmek için mobil uygulamalarımızı Android ve iOS işletim sistemli cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip, kurabilirsiniz.

kpsscafe.com.tr | ANKARA

19 Ara 2016 - 14:04 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler