Er ve Erbaşlara Sigorta Müjdesi!

Ak Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan 71 maddelik kanun teklifi genel kurulda yapılan görüşmeler ve oylama neticesinde kabul edildi. Kabul edilen kanun teklifi içerisinde er ve erbaşların ailelerine sağlık hizmeti maddesi de yer alıyordu. İşte detaylar...

Er ve erbaşların genel sağlık sigortalısı sayılmayan eş ve çocukları ile anne ve babaları, bakmakla yükümlü olunan kişi kapsamında sayılacak.

Hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan sigortalılara ilişkin matrah, oran ve esaslar üzerinden, bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ile borsaların sandık statülerine tabi personel için verilen teşvik uygulaması kaldırılacak.

Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az olamayacak.

Ölüm sigortasından yapılan ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak tespit olunacak tutarından az olamayacak. Bu düzenleme kapsamında hesaplanan aylıklar, belirlenen tutardan düşükse aradaki fark Hazine'den tahsil edilecek. Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri gereğince bağlanan kısmi aylıklar için bu hüküm uygulanmayacak.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

17 Oca 2019 - 10:54 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Aydın - Er erbaşların sigortası iyi ama doğu Anadolu jandarma karakollarda vatani görevini yapan Mehmetçikler hastaneye göndermiyor asker sayısı diye

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 10:54
01

Vatandaş - Devlet askerlik yapanların sigortasını yatırsın 18 ay 15 ay 12 ay şimdi askerlik yapmak bedava 15 bin TL 28 güm neyse artık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 10:54


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler