Engelli Genç Böbrek Nakliyle Hayata Tutundu

Engelli Genç Böbrek Nakliyle Hayata Tutundu.

Engelli Genç Böbrek Nakliyle Hayata Tutundu.

Bingöl’ün merkeze bağlı Ilıcalar beldesinde yaşayan kollarından engeli bulunan Ahmet Tekingül, 1 yıl önce böbrek yetmezliği hastalığına yakalandı. Böbrekleri iflas eden Tekingül, haftada 3 gün diyalize girerek yaşamını sürdürürken, sevindirici haber Elazığ’dan geldi. Adıyaman’da beyin ölümü gerçekleşen 41 yaşındaki bir hastanın bağışlanan böbreği Tekingül’e uyumlu çıktı. Fırat Üniversitesi Organ Nakil Merkezi doktorlarından Prof. Dr. Erhan Aygen ile Doç. Dr. Cüneyt Kırkıl ve ekibi tarafından 3 saat süren operasyonla Tekingül’e böbrek nakli yapıldı. Kendisini iyi hissettiğini belirten Tekingül, organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti.
Oğlunun 27 yaşında olduğunu belirten baba Şevket Tekingül, "Allah kimseyi bu hastalığa düşürmesin. Doğuştan oğlumun kollarında sorun var kaldıramıyordu. Bu rahatsızlığı nedeniyle hiç çalışamadı. Oğlumun 1 yıl önce de böbrek yetmezliği hastalığı ortaya çıktı. Bizde Fırat Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’ne başvurduk. Uygun organın bulunduğu haberi geldi ve nakil oldu. Organı bağışlayan aileye teşekkür ediyoruz" dedi.
Ahmet’e Adıyaman’da vefat eden bir hastadan alınan böbreği naklettiklerini ifade eden Prof. Dr. Erhan Aygen ise, "Organ bağışı maalesef ülkemizde çok yüksek oranlarda değil. Biz daha çok canlıdan böbrek nakli yapıyoruz. Çok başarılı canlıdan böbrek nakli yaptık. Hastanemizde ilk defa kadavradan bir böbrek nakli yaptık. Bu aslında üzücü bir durum. Bizim çok sayıda kadavradan böbrek nakli yapmamız gerekiyordu ancak organ bağışları yetersiz kaldığı için yapamadık. Elazığ başta olmak üzere Muş, Bingöl ve Malatya bölgesinde organ bağışlarının yükselmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ahmet’in diyalizle yaşayan bir hasta olduğunu kaydeden Aygen, gayet başarılı bir böbrek nakli operasyonu yaptıklarını ve hastanın durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.
BÖBREK YETMEZLİĞİ NEDENİYLE 1 YILDIR HAFTADA 3 GÜN DİYALİZE GİREN KOLLARINDA ENGELİ BULUNAN 27 YAŞINDAKİ AHMET TEKİNGÜL, FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILAN BÖBREK NAKLİ İLE HAYATA TUTUNDU.

17 Nis 2015 - 22:47 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler