Diyanet İşleri Başkanı: Sigara Haramdır!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu'nda din görevlileriyle basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirdi. Erbaş, burada yaptığı konuşmada, İslam'dan önce dünyanın çeşitli yerlerinde var olan yanlış anlayışların benzerlerinin günümüzde de bulunduğuna işaret ederek, çocukların, gençlerin çeşitli bağımlılıklarla adeta zihinlerinin yok edilmesine engel olacaklarını belirtti.

Sigara kullanımı nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğine işaret eden Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca 'haram' denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kişi hayatını kaybediyor. Bu ne büyük bir faciadır." ifadelerini kulandı.

Erbaş, 4-6 yaş Kur'an kurslarının önemli bir imkan olduğunu vurgulayarak, "Çocuklar büyürken, karakterleri oluşurken etkimiz olsun istiyoruz." diye konuştu.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

16 Şub 2019 - 18:42 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Xfaktor - Biri ciksin suna ensar vakfindan kadina siddetten cocuk tecavuzlerinden yolsuzluklardan torpil den bahsetsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 18:42
07

Beyy - Başkanım, rüşvet, torpil, rant, kul hakkı v.s bunlarda harammıdır?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 18:42
05

Ali alan - Açık saçık kadınlarla el sıkışmak haramdır bunun için ayet var ama sigara için yok Artı faiz kumar şans oyunları Bunlar hepsi haramdır ama devlet endi eliyle bunları yapıyor Diyanet İşleri bunun için yorum yapsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 18:42
04

Yemlihan - Bir şeye haram diyebilmek için ayet veya hadis delil getirmek lazım kafadan olmaz.70 yıldır sigara içipte sağlık olan nice insan var. Acaba o insanlara nasıl haramdır içmeyin diyecekler. Ne ayet var ne de hadis.Fetva verirken bunlara dikkat etmek gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 18:42
03

Zaza dro - Diyanet Akp ye bağımlı Bi kurum olup çıktı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 18:42
02

Bahtsiz bedevi - Sen eyer gercek diyanet başkanisan kul hakkina haramdir de torpile haramdir de adam kayairmaya haramdir de sigara haramdir diyorsunuz ya sigara kisinin kendisine zarar verirken torpil herkese her kesime zarar verir ve de sigara haram degil mekruhtur ayip ayip

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Şubat 18:42


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler