Deniz Baykal ve Nuriye Gülmen'in Sağlık Durumu Hakkında Bakandan Açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Demrican'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Demircan açıklamasında Deniz Baykal'ın ve Nuriye Gülmen'in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. İşte Bakan Demircan'ın açıklaması.

Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında bir son dakika açıklaması geldi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 2018 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Demircan, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin olarak gelen bir soruya "Genel durumu iyi. Daha iyiye gidiyor. Şuuru açık. Yoğun bakımda takibi devam ediyor" cevabını verdi.

Bakan Demircan, şehir hastaneleri ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine, "Şehirler düzensiz büyüdü. Merkezde hastane yapacak yer bulamıyoruz. mekanlar eski, koğuş usulü odalara sahip. Mekan yetmiyor. Yeni çözümler üretmek zorundayız. Yeniye uygun çözümler üretmek zorundayız. Şehir hastaneleri maliyeti yüksek, Türkiye'nin geleceğini borç altına sokacak bir yatırım. Yerli tasarrufları kullanmada imkanı yeterli olmayınca yabancı sermaye kullanma ihtiyacına bakalım. Türkiye yabancı sermaye kullanma ihtiyacı olan bir ülkedir. Bu yatırımların yüzde 80'i yabancı sermaye, yüzde 20'si kendi sermayesi olmak üzere ihaleye açılmıştır. Maliyetler açısından yüksek, lüks görüntüsü verse de, klasik ihaleyle yaptığımız hastanelerde daha çok sorun yaşıyoruz" cevabını verdi.

Nuriye Gülmen'in sağlık durumuna ilişkin ise Demircan, "Ankara Numune Eğitim ve Araştırma mahkum servisinde gözetim altında tutuluyor. Her gün 5 uzman doktordan oluşan heyet kendisiyle görüşüyor. Ancak hiçbir şekilde tedavi kabul etmiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne göre şuuru açık olduğu sürece ne tetkik kararı alabiliyoruz ne de tedavi için girişimde bulunabiliyoruz" dedi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

14 Kas 2017 - 22:57 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler