Çocuklarda Bu Yaştan Sonra İdrar Kaçırmaya Dikkat

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde kurulan ‘çocuklarda İdrar Kaçırma Bilgilendirme Standı’nda konuşan Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aslı Kavaz Tufan, çocukluk çağında idrar kaçırmanın sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri olduğunu belirtti.

“Aileler genellikle çocuklarının gece idrar kaçırması nedeniyle kaygı duysalar da biz hekimler tarafından gündüz idrar kaçırması daha ciddi bir sağlık problemi olarak kabul edilmektedir” diyen Doç. Dr.Tufan, genel olarak 4 yaşına kadar  gündüz, 6 yaşına kadar ise gece idrar  kontrolünün sağlanmış olması gerektiğini söyledi.

4 ve 6 yaşlarından sonra  görülen gece veya  gündüz idrar  kaçırmanın normal kabul edilmediğini anlatan Doç. Dr.Tufan, “Okul çağındaki çocukların yaklaşık beşte birinde idrar kaçırma problemi ya da işeme ile ilgili sorunlar görülmektedir. En sık görülen işeme problemleri idrarını tutma, ani idrar hissi, idrarını yetiştirememe, idrar kaçırma ve idrarını tutma manevraları gibi durumlardır. Bunların  sonucunda tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları ile karşılaşılmaktadır. Çoğunlukla bu semptomlar düzgün tuvalet eğitiminin yapılamaması ya da altta yatan doğumsal böbrek ve/veya idrar torbası bozukluklarına bağlı gelişir. Bunların ayrımı için mutlaka bir çocuk nefroloji uzmanına başvurulmalı ve gerekli tetkikler sonrasında uygun tedaviye başlanmalıdır” dedi.

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin İlanlar Cebinize Gelsin.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

(BSHA)

09 May 2019 - 22:41 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler