Canan Karatay: "Ramazan pidesini yemeyin desem de yiyeceğinizi biliyorum"

Prof. Dr. Canan Karatay, yapılan araştırmalar sonucunda ekmeğin kan şekeri ve insüline olumsuz etkileri olduğunu ifade ederek, kendisinin 'Yemeyin' dese bile herkesin vazgeçmeden pide yiyeceğini belirtti...

Canan Karatay ramazandaki yiyecek ve içecek tüketimlerine yönelik olarak önemli bilgiler aktarırken ramazan pidesi yenilmesi konusunda da " Ramazan pidesini yemeyin desem de yiyeceğinizi biliyorum. Avuç içiniz kadar pideyi ikiye bölüp köy tereyağı ya da soğuk sıkım zeytinyağı sürerek tüketin. Yapılan bilimsel araştırmalar gösterdi ki, ekmek, kan şekerini ve kan insülini aşırı yükseltiyor. Hangi türü olursa olsun, ekmek yediğiniz zaman, vücut onu şeker olarak algılıyor. Şeker toksik olduğu için, dokulara zararlı olduğu için karaciğerde yağlanmaya neden oluyor. Buğdayın içinde nestin denilen bir madde, maalesef beyine geçerek, beyindeki morfin reseptörlerine bağlanarak bağımlılık yapıyor. Ayrıca buğdayın içinde amilopektina diye bir karbonhidrat var. Bu da beyindeki morfin reseptörlerine bağlanarak sizi bağımlı hale getiriyor. Pankreasımızda insülin salgılanmasını tetikliyor. Onun için sürekli acıkıyorsunuz. Yedikçe yiyorsunuz, bağımlı hale geliyorsunuz. Bunları söylediğim için fırıncılar bana çok kızıyor. Fırına gelen hazır unlarda, Tarım Bakanlığı'nın izniyle yüzde 10 katkı maddesi var. Yani unlar fırına zaten katkı maddeli geliyor. O katkı maddelerinin içinde bromür var. Bromür, ağır metaldir. Bromürün kanser yaptığı belirlenmiştir. " ifadelerinde bulundu.

Ayran ya da su

" Ben çocuklarımız ayran ya da sağlıklı su içsinler diyorum. Eğer içebiliyorlarsa süt içsinler. Su hayattır. Hareket eden, akan suyun, ırmağın ya da yağmur suyunun etrafında negatif iyonlar oluşur. Negatif iyonlar, kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. Duştan çıktığımız zaman kendimizi rahat, ferah hissetmemiz bundan dolayıdır. Yağmurdan sonra havanın temizlenmesi bundan dolayıdır " şkelinde konuşan Prof. Dr. Canan Karatay çiğköftenin evde yapıldığı takdirde sağlıklı olduğunu da belirtti...

kpsscafe.com.tr | KONYA

27 May 2017 - 17:36 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler