Çalışmalar Başladı: Şehir Hastanesi Denizin Üzerine Kurulacak

Rize'de yapılması planlanan şehir hastanesinin inşaatı için çalışmalar başladı. Hastanenin denizin üzerine yapılması planlanıyor.

Rize'deki Şehir Hastanesi Denizin Üzerine Yapılacak.

Rize'nin Pazar ilçesinde, dolgu çalışmaları süren Rize Artvin Havalimanı'nın ardından, yapılacak hastanenin de deniz doldurularak yapılması için İslampaşa mahallesinde zemin ve derinlikle ilgili çalışmalar başlatıldı. Zemin ve derinlikte teknik bir sorun çıkmaması halinde bin 500 yatak kapasiteli hastanenin İslampaşa mahallesinde deniz doldurularak Rize'ye kazandırılmış olacak.

Vali'den Açıklama

Şehir Hastanesinin yapım süreciyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize'de hastane inşaatı için arazi sorununa dikkat çekti. Bektaş "Rize'de uzun süredir büyük bir hastane yapımı talebi var ve bizler de bu doğrultuda çalışmalar başlatmıştık ancak yaptığımız çalışmalar neticesinde bu büyüklükte bir hastaneyi oturtacak bir arazi, yer bulamadık. Çünkü yapılacak şehir hastanesi çok büyük bir arazi üzerine inşa edilmesi lazım. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanımızın talimatıyla deniz dolgusu yapılarak tıp fakütesinin karşında bir şehir hastanesi yapımı için çalışmalar başlamıştır. Ancak bu hemen yarın yapılacak anlamına da gelmesin. Çünkü sondaj çalışmaları yapıldıktan sonra kesin bir sonuç ortaya çıkacaktır" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Rize Şube Başkanı Murat Yazıcı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için hastane önemli ancak dolgu alanlarında yapılaşmaya sıcak bakmıyoruz. Çünkü ileride taşkınlar ve benzeri durumlarla ilgili endişelerimiz var. Ayrıca trafik açısından bakıldığında yönlendirmeler nasıl yapılacak. Maliyet açısından bakıldığı zaman ise mevcut maliyetin 1,5 katı daha fazla bir maliyeti olacaktır. Yapılabilir mi yapılır çünkü Cumhurbaşkanımıza şu konuda katılıyoruz. Rize arazi bakımından zengin bir coğrafi yapıya sahip değil bu anlamda eksileriyle artılarıyla değerlendirilip karar verilmesi gerekiyor'' dedi.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

23 Kas 2017 - 13:43 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler