'Bu Çağrı İçin Beni Öldürürler' Dedi ve Açıkladı: "O Ürünleri Kullanmayın" (NŞB'li Ürünler Hangileri?)

TRT ekranlarında yayınlanan Derin Analiz programına katılan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut'dan da NBŞ ile ilgili bomba açıklamalar geldi. NBŞ’li (Nişasta Bazlı Şeker) ürünleri almayın diyen Yiğit Bulut, “Bu çağrımdan dolayı beni öldürürler. NBŞ lobisi o kadar güçlü bir lobi ki beni öldürürler.”ifadelerini kullandı. Peki NŞB'li ürün nedir? NŞB hangi ürünlerin içinde var?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, katıldığı bir programda şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve NŞB konusunda bomba açıklamalarda bulundu.

Yiğit Bulut canlı yayında şu açıklamalarda bulundu:

"Birçok haber dolaşıyor şeker fabrikaları özelleşiyor, satılacak diye. Binlerce mesaj geldi. Diyorlar ki “NBŞ’ciler şeker fabrikalarını yok etmek istiyor”. Bu ülkede NBŞ (Nişasta Bazlı Şeker) ile savaşı başlatan ilk kişi benim. Ben NBŞ ile savaşı başlatana kadar hiçbir gazeteci konuşamamıştı konu hakkında. Halen de konuşan yok. Reklam pastası ve korkudan kimse konuşamaz.

CUMHURBAŞKANI BUNA ASLA İZİN VERMEZ

Türkiye’nin çocukları gerçek şeker yiyecekse, şeker üretimi yapabilecekse ve hayatta kalması gerekiyorsa ben size şunu söylüyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız asla böyle bir şeye izin vermez.

NŞB'Lİ ÜRÜNLERİ ALMAYALIM

Bakın dinleyen herkese sesleniyorum; Tüketimden gelen gücümüzü kullanalım. Bu ülkenin çocuklarına NBŞ mi yediriyorlar, bize NBŞ’li bir şeyler mi içiriyorlar, NBŞ mi kullanıyorlar ürünlerinde, NBŞ’li hiçbir ürünü almayın. Ne çikolatalı ürünleri, ne o şekerlemeleri, ne gazozları ne satılan NBŞ’li diğer sulu içecekleri, hiçbirini almayın.

BENİ ÖLDÜRÜRLER

Tüketimden gelen gücünüzü kullanın; yarın sabahtan itibaren su ve ayran haricinde NBŞ kullanılan hiçbir ürünü çocuklarınıza içirmeyin. Var mısınız? Gerçek şeker kullanmanın 250 katı maliyeti var. NBŞ o kadar adi bir şey ki maliyeti 250’de 1’e düşüyor. Beni bu çağrımdan dolayı öldürürler. NBŞ lobisi o kadar güçlü bir lobi ki beni öldürürler.

Değiştirilmiş tohumlar, NBŞ, genetiği oynanmış ürünler, bütün bunlar zamanla bir milleti ülkeyi kontrol altına alabilecek ürünler. İlaçlar; kolesterol ilaçları, hormon ilaçları, psikotik ilaçları, anti-depresanlar. Bu cümlenin içinde doktor geçtiği için bile üzülüyorum ama bazıları sanki şekerli draje yazıyor.

TRİLYONLUK BÜTÇELERİ VAR

İçinde sosyal, sosyalist geçen partiler bunu söyleyemez. Çünkü onlar küresel sistemin burada sosyal olarak dizayn ettiği platformlar. “Tüketimden gelen gücünüzü kullanın” diyebilecek kaç kişi var bugün. Halkına çağrı yapacak, sigaraya savaş açacak, bağımlılıklara savaş açabilecek Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan başka kimse yok. Sigara lobisinin bütçesi milyar dolar değil trilyon dolar. Sen bugüne kadar duydun mu sigaraya karşı savaş açmış. Bir tek Amerika’da bildiğim Obama’nın eşi NBŞ ile ilgili birkaç cümle söyledi tüketilmemesi gerekliliği ile ilgili unun da üstünü kapattılar, bir daha da söylemedi. "

NBŞ NEDİR ?

Kısatlması NBŞ olan Nişasta Bazlı Şeker demek. NBŞ Mısır nişastasının kimyasal işlemlerden geçirilmesiyle elde ediliyor. Genellikle sıvı olarak üretiliyor. Nişasta parçalanarak glükoza, ardından glükoz da fruktoza dönüştürülüyor. Yani mısırdan elde edilen nişasta bazlı şekerde yüksek oranda fruktoz yani meyve şekeri var.

HANGİ ÜRÜNLERDE VAR?

Alkollü, gazlı, kolalı içeceklerde, tat verici olarak meyve suyu sanayiinde, tadı artırma ve fermante edilebilirlik için de çikolata şekerleme, tatlılar, bisküvi, dondurma, helva, reçel, marmelat, unlu mamuller sanayiinde kullanılıyor. Süt ürünleri, ketçap, mayonez, hazır çorba gibi işlenmiş gıdalarda ve meyve sebze ürünlerinin salamurasında da NBŞ kullanılıyor.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

23 Şub 2018 - 13:42 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Mustafa - Sayın yiğit bey tamam dediklerinizi almayalım güzel ne yiyecez biz sayın cumhurbaşkanımız yasak getirsin kaldırılsın yasaklansin çoğu ülkelerde yasak bizde de olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 13:42
03

Muhammet guler - Birde diyorlarki hastaliklar cogaldi. Tabi cogalir. Saglikli ve dogal bir yiyecek kalmadiki. Toplum icindeki cikarci ve maddiyatci mikroplar, yiyeceklerimize de mikrop oluyorlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 13:42
02

Bir Zir. Müh. - Şeker fabrikalarının özelleşmesi demek binlerce NŞB' nin önünün tamamen açılması demektir. Ne olmuş yani demeyin. NŞB yi araştırın biraz tüm hastalıkların yolu NŞB ye çıkar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 13:42
01

okuyucu - İzin verilmese nasıl olur peki? Kullanmasınlar o maddeyi üreticiler?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Şubat 13:42


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler