Aspirin Kullananlar Dikkat! Flaş Haber İngiltere'yi Sarstı

Aspirin Kullananları yakından ilgilendiren araştırma sonuçları İngiltere'de kafaları karıştırdı. Aspirin kullanıyorsanız bu haberi mutlaka okuyun...

Asprin Kullananlar Dikkat! Flaş Haber İngiltere'yi Sarstı

İngiliz basınında manşetlerde yer alan haberde "Her gün bir aspirin kullananların ölüm riskinin attıığı" yönündeki haberler aspirin kullanan insanları tedirgin etti.

Habertürk'ten Demet Demirkır'ın haberine göre , İngiliz basınında yer alan asprin haberleri korkutuyor. Yayımlanan çalışmalara göre İngiltere 'de yapılan araştırmalarda yaşlıların yüzde 40'ı kalp krizi riski ve felç riskini azaltmak için her gün bir aspirin kullanıyor. Fakat her gün bir asprin kullanan kişilerin ölümcül kanamalarla karşılaşma riski de yükseliyor.  

Uzmanlar bu konuda farklı görüşler belirtiyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Turfan, "Aspirin, kalp krizi geçirmiş hastaların olmazsa olmazı. Aspirin kullanımını özellikle kalp krizi geçiren hastalarda öneriyoruz. Hastanın tekrar kalp krizi geçirme riskini azaltıyor. Çünkü aspirin, kandaki pıhtılaşmayı sağlayan hücrelerin birbirine yapışmasını engellediğinden kandaki pıhtılaşmayı da azaltıyor. Eğer, hastanın risk faktörü yoksa tabi ki her ilaç gibi aspirinin de zararı vardır. Ama kalp krizi geçirdiyse ve stent takıldıysa aspirin kullanması gerekmektedir. Öte yandan kalp krizi geçirmemiş hastalarda ise koruyucu etkisi bulunduğuna yönelik de araştırmalar var." dedi.

Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Figen Yavlal ise "Aspirin, beyin ve damar tıkanıklıklarında ilk tercih ettiğimiz ilaçlardan. Hem koruyucu tedavide hem olay esnasında kullandığımız bir ilaç. Damarlardaki pıhtıyı eritmeye ve damarı açmaya yardımcı görevi görüyor. Ama kişinin hiçbir şikayeti olmadan kullanması sakıncalıdır. Sık kullanımı mide kanamasına neden olabilirken yüksek dozları beyin kanamasına neden olabilir." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

# asprin

15 Haz 2017 - 13:10 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler