Annesi Hastanede Herkesin Gözü Önünde 'Kayboldu!' Bakanlığa 500 Bin TL'lik Dava Açtı!

İzmir'de yaşayan Ayşe Bilir, 3 sene önce refakatçi alınmadan ambulansla götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Annesi Hastanede Herkesin Gözü Önünde 'Kayboldu!' Bakanlığa 500 Bin TL'lik Dava Açtı!

İzmir'de yaşayan Ayşe Bilir, 3 sene önce refakatçi alınmadan ambulansla götürüldüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Ayşe Bilir'in kaybolmasından sonraki bir sene içerisinde acılı eşi Remzi Bilir , kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Oğul Murat Harun Bilir ise acıya dayanamayarak intihar etti. Hayatlarının sorumsuzluk yüzünden kabusa dönüştüğünü söyleyen Ayşe Bilir'in kızı Pınar Bilir, Sağlık Bakanlığı aleyhine 500 bin liralık tazminat davası açtı.  İzmir'de Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle birlikte yaşayan ve bir süredir psikolojik tedavi gören 70 yaşındaki Ayşe Bilir, 2014 yılının 14 Kasım günü kriz geçirdi. Eve çağrılan sağlık ekipleri Ayşe Bilir'i sakinleştirmeye çalıştı fakat sakinleşmeyen Bilir'e iğne vuruldu. Daha sonra ayakları da bağlanan yaşlı kadın ambulansa alındı.

O zaman hayatta olan eşi Remzi Bilir'de ambulansa binmek ve eşine refakat etmek istedi fakat sağlık ekipleri ambulansa refakatçi alınmayacağını söylediler ve izin vermediler. Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülen Ayşe Bilir'e görevliler ateş ve tansiyon gibi rutin kontroller yaptılar. Bir süre sonra hastane güvenlik kamera kayıtlarına göre Ayşe Bilir, yalın ayak görevlilerin gözü önünde dışarı çıktı ve kayboldu. Ayşe Bilir'in bulunması için aile başvurmadık yol bırakmadı fakat, talihsiz kadın bir türlü bulunamadı. Eşinin kaybına daha fazla dayanamayan Remzi Bilir kalp krizinden, bir süredir bunalıma giren Ayşe Bilir'in oğlu da intihar ederek hayata gözlerini yumdu. Annesini 3 senedir arayan Pınar Bilir, sorumlu tuttuğu hastane ve sağlık bakanlığı aleyhine dava açtı.  Babası ve ağabeyini kaybeden Pınar Bilir, annesinin de kayıp olmasından dolayı, babasının ve abisinin miraslarından da yararlanamıyor. Yasalar gereği annesiyle ilgili karar verilemediğinden ailesinden kalan hiç bir para ya da taşınmaz hakkında da hak iddia edemiyor.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

02 Kas 2017 - 16:23 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler