Alerji ciddi bir sağlık sorunu olabilir

Alerji ciddi bir sağlık sorunu olabilir.

Alerji ciddi bir sağlık sorunu olabilir.

Medical Park Uşak Hastanesi Allerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nejat Ozangüç, Prof. Dr. Nejat Ozangüç yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de alerjik hastalıkların görülme sıklığı giderek arttığını belirtti. "13-19 Nisan Dünya Allerji Haftası’’ dolayısıyla açıklama yapan Prof. Dr. Nejat Ozangüç alerji hastalığın görülme sıklığındaki artışın, modern yaşamın getirdiği endüstrideki gelişmeler ve kimyasal maddelere karşı kalınan temasların artışı ile ilgili olduğunu ifade etti. Alerjik hastalıklar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nejat Ozangüç, “Alerjik hastalıklar tüm dünyanın, özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çok önemli bir sağlık sorunudur. Bu hastalıklar arasında en önemlileri astım, alerjik nezle, atopik dermatit, anafilaksi (alerjik şok), ürtiker (kurdeşen), besin-ilaç ve böcek alerjileridir. Toplumda son derece yaygın olan alerjik hastalıklar ortalama 4-5 kişiden birinde görülmekte ve yetişkinlerde çok önemli iş ve güç kaybına, çocuklarda ise okul devamsızlığına neden olmaktadır” dedi. Prof. Dr. Nejat Ozangüç; ’’13-19 Nisan 2015 Dünya Alerji Haftası’’nda kliniğimizde, Alerjik Rinit, Alerjik Astım, Gıda Alerjisi, İlaç Alerjisi, Ev tozu ve akarları konusunda farkındalığın arttırılmasına, daha bilinçli ve sağlıklı bir toplum oluşturma çabasına katkı vermeye çalışılmaktadır. Alerjik hastalıklar ile ilgili şikâyetlerinin düzenli tedavi ve aşı ile ortadan büyük ölçüde kalktı" diye konuştu.

17 Nis 2015 - 22:39 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler