Ağız Kokusu Nasıl Önlenir? Ağız Kokusunu Evde Geçirmenin 6 Basit Yolu

Ağız kokusu nasıl geçer? Evde denenecek hangi yollar ağız kokusunu giderir? İşte ağız kokusunu evde geçirebileceğiniz bazı yöntemler.

Birçok kişinin büyük bir sıkıntı ile şikayet ettiği ağız kokusu son dönemlerde sıkça aranmaya başladı. Ağız kokusunu gidermenin yollarını arayan vatandaşlar, diş fırçalama ile geçmeyen ağız kokusunun ne ile geçebileceğini merak eden vatandaşlar, bu konuyu araştırmaya devam ediyor. Bizde takipçilerimiz için apız kokusunu gidermek için evde uygulayacağınız pratik çözümleri sizlere hazırladık. İşte ağız kokusunu gidermenin basit çözümleri.

Çemen Otu Çayı

Çemen yapraklarından yapacağınız bir bardak çay, ağız kokunuzu giderecektir. Çemen otu, ağız içindeki bakterileri yok edici özelliği ile de ağız sağlığınızı koruyacaktır.

Maydanoz

Yemeklerden sonra da tüketilmesi önerilen maydanoz, ağız kokusuna karşı bire bir. Çiğ şekilde çiğneyeceğiniz maydanoz, ağız kokusunu alır. Ayrıca maydanozun, sıkılarak suyu da içilebilir veya gargara da yapılabilir.

Karanfil

Birçok bitki bilimci tarafından şifa kaynağı olarak adlandırılan karanfil, ağız kokusuna da birebir. Anti-septik özelliği ile ağızdaki bakterileri yok etme özelliğine sahip olan karanfil, ağızdaki tatsız kokuyu ortadan kaldırır.

Tarçın

Ağız içerisindeki bakteri salınımı da durdurma özelliğine sahip olan tarçının, bal ve limon ile yapılacak karışımı sizi ağız kokusundan kurtaracaktır. Bu üç madde karıştırılır ve üzerine ılık su eklenerek gargara yapılır.

Rezene

Tıpkı karanfil gibi çiğneme yolu ile ağız kokusundan kurtulabileceğiniz bir diğer besin de rezenedir. Ağız kokusunu gideren rezene ferah bir nefes sağlar.

Limon Suyu

Bir bardak su içerisine ekleyeceğiniz birkaç çay kaşığı limon suyu, gargara yapılınca bakteriler yok olur ve tekrar üremeleri engellenir.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

10 Tem 2017 - 18:01 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler