Bakan Harekete Geçti: Tam Gün Yasasına Revizyon Geliyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaptığı son dakika açıklamasında, sağlık personellerinin tam gün çalışma yasasında revizyona gidileceğini söyledi. İşte Bakan Demircan'ın açıklaması.

Arda arda yaşanna intiharlar sonrası gündeme gelen tam gün çalışmada düzenleme yapılması meselesi hakkınd aSağlık Bakanı Demircan'dan flaş bir açıklama geldi.

Hürriyet Gazetesinden Mesude Erşan'ın kaleme aldığı haberinde, Bakan Demircan'ın tam gün yasasında revizyon için tdüğmeye bastığı öğrenildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“YASADAKİ değişikliğin iki nedeni var. Birinci neden, hekim açığımız. Türkiye’deki hekim sayısının OECD ülkeleri arasında en son sırada olması. 10 bin kişiye 180 hekim düşüyor. Beş - altı yılda pratisyen hekim açığını kapatacağız. Ama uzman hekim ihtiyacını kapamak öyle kolay olmayacak, 10 - 15 yılı bulacak. Elimizdeki hekim sayısı, talebe yetmiyor. Sağlık hizmetlerimizi az sayıdaki hekimle en üst düzeyde verebilmek için çalışma şartları üzerinde bir değerlendirme yapmak zorundayız. Sağlık turizminde de bu hekimlerden yararlanmak istiyoruz. Yetiştirdiğimiz insan gücü, üst düzey eğitim almış, tecrübeye sahip hocalarımız, sağlık çalışanlarımız hastanelerimizdeki bu imkânı değerlendirecek ve değerli hale getirecek. YÖK (tıp fakültesi hastaneleri için) ile çalışmaya başladık.

‘TEKLİF, ÖNERİ BEKLİYORUZ’

Henüz, ‘Şu şekilde hareket edeceğiz’ diye alınmış bir kararımız yok. Ama bu çalışmayı yaparken, kamuoyu önüne gündeme getirelim, konuyla ilgili taraflar görüşlerini oluştursunlar. Tabipler Odası, sağlıkla ilgili sendikalar, bu konuda söz söyleme yetkinliğine sahip herkes sözünü söylesin. Türkiye’deki sağlık mekanları ve insan gücünü en iyi şekilde, en verimli şekilde çalıştıracak modelin arayışını başlatmış bulunuyorum. Önerileri, teklifleri, tartışmaları bekliyoruz. Sonra gerekli düzenlemeleri yapalım. Alınmış bir karar yok. Her şey masanın üzerinde ve her şey tartışılır. Geçen süre içerisinde hem ben uygulamaları ilgiyle takip ettim hem de hekim arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmelerde değişik analizler yaptık. Ama şimdi daha geniş ve kapsayıcı olacak inşallah.

2018’DE ADINI KOYARIZ

2018 içinde bunun adını koyarız. Değişikliğin hedefi kamu, vakıf ve özel sağlık sektöründeki bütün insan gücünü, en akılcı şekilde ‘mobilize’ etmek. İlla bir tarafa ağırlık vermek peşinde değiliz. Modeli dönüştürebiliriz, geliştirebiliriz, yeni model üretebiliriz. Biz şimdi tartışma zeminine konuyu çektik, açtık. İlgili taraflarla, tabip odaları, sendikalarla da görüşeceğim. Üniversiteyle zaten görüşüyoruz. Daha da geliştireceğiz. Masaya yatırıp, yapılabilir olanı bulmak ve en doğrusu, en verimlisini üretmek hedefimiz.

MOTİVE ETMEMİŞ OLABİLİRİZ

Sağlık hizmetini verenlerin çok büyük fedakârlıkla çalışmaları gerekiyor. Ama hekim arkadaşları, hizmet verenleri yeterli derecelerde motive edememiş olabiliriz. Bunu da ortadan kaldırmak lazım. Sağlıktaki memnuniyetin, çalışan memnuniyetiyle birlikte at başı gittiğini biliyoruz. Çalışanlardaki memnuniyet oranlarının yükseltilmesinden yanayız. Bu çalışmaları yapıyoruz. Hekimlere karşı yapılmış en ufak olumsuz şeyi kendime karşı yapılmış sayarım. Çalışan arkadaşlarla inşallah çok güzel diyaloglarımız olacak. Biz 600 bin kişiyi aşan bir sağlık takımı, ekibiyiz. Hepimiz birlikte bu milletin hizmetindeyiz. Çok önemli görevler yaptıklarına inanıyorum arkadaşların.”"

Kpsscafe.com.tr | Ankara

18 Kas 2017 - 09:16 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler