'Yeni anayasa için çalışma talep edeceğim'

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, dört partinin genel başkanından yeni anayasa doğrultusunda çalışma başlatılmasını talep edeceğini açıkladı.

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, TRT Haber kanalında canlı yayına katılarak, başkanlık yapacağı döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçmenin her partiye elini taşın altına koyarak Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu verdiğine işaret eden Yılmaz, tüm siyasi partilerin ve liderlerinin bu anlayış ve çaba içinde olması gerektiğine dikkati çekti. Yılmaz, "Ben dört partinin de Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama noktasında gayret göstereceklerini, sorumluluk alacaklarını, ondan sonra da 'vermiş olduğun sorumluluğun gereğini yerine getirdik. Türkiye'yi hükümetsiz bırakmadık. Size hizmeti koalisyon olarak da yapacağız' der bir konuma gelmesini isterim" değerlendirmesinde bulundu.

Koalisyonların ömrünün halka hizmet götürülemediği zaman kısa olduğunu belirten Yılmaz, ortak ilkeler etrafında uzlaşan ve halk için çalışan koalisyonların gerekli takdiri her zaman aldığını ve uzun soluklu olabildiğini anlattı. Yılmaz, "Baştan bir süre koymadan, ilkeler doğrultusunda halka hizmeti esas alan bir koalisyon kurarlarsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum" dedi.

"MHP kendi adayını destekledi"

"MHP bizi desteklemedi, kendi adayını destekledi" diyen Yılmaz, bunu da açıkça ifade ettiğini kaydetti.

Yılmaz, "Bir partinin kendi adayını desteklemesinden daha doğal bir şey olabilir mi? Bir parti kendi adayını destekledi diye eleştirilebilir mi? Eleştirirsin de bu doğru olur mu? Bence MHP bizi desteklemedi, kendi adayını destekledi. Ve sonuna kadar da destekte bulunacağını söyledi. Bundan hiçkimsenin rahatsız olmaması gerekir" diye konuştu.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu Meclisin bir dakikasını dahi boşa çıkarmamamız, israf etmememiz lazım. Muhakkak ki muhalefetin de katkısı vardır ama milletin sorunlarına çözüm bulma sorumluluğu hükümet kuracak partilerindir. Hükümet kuracak partilere bizim İçtüzük değişikliği ile daha iyi bir çalışma ortamı hazırlamamız gerekir diye düşünüyorum. Bunun için de hem anayasa için hem de İçtüzüğün nasıl daha iyi olabileceği şeklinde Sayın Genel Başkanlara bir ziyaretim olacaktır."

"Yeni anayasaya ihtiyacımız var"

Yılmaz, milletin yeni dönemde Meclisten yeni anayasa beklediğini, siyasi parti genel başkanlarının da bunu dile getirdiğini kaydetti.

Anayasa'nın devletin kurumlarından önce vatandaşın hak ve hürriyetlerini belirlediğine dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Öyle bir çizgi çeker ki 'buralara sen kanunla dahi dokunamazsın, ancak anayasayı değiştirirsen bu alana girebilirsin' der. Vatandaşın temel hak ve hürriyetlerini sağlama alacak yeni anayasa yapmak lazım. Milletimizin temel değerlerini evrensel değerlerle meczederek yeni anayasaya ihtiyacımız var. Bu doğrultuda çalışma başlatılmasını dört partinin genel başkanından talep edeceğim."

Muhabir: Ali Hakan Der, Seval Güler, Melda Çetiner Karagöz

03 Tem 2015 - 18:13 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler