"Yabancılarla evlilikle ilk sıra İstanbul’un"

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkemizde ikamet eden yabancıların Türk vatandaşlarıyla yaptığı evliliklerin ilk 5 ile göre dağılımını açıkladı. Ülkemizdeki yabancıların Türk vatandaşlarıyla evliliğinde ilk sırayı 2 bin 989 evlilikle İstanbul aldı.

"Yabancılarla evlilikle ilk sıra İstanbul’un"
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizde ikamet eden yabancıların, Türk vatandaşlarıyla gerçekleştirdiği evlilikler, bunların çalışma izinleri ve yabancılara verilen devlet destekleriyle ilgili olarak İç İşleri Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

TÜRKLERLE EVLENEN YABANCILARA VERİLEN ÇALIŞMA İZNİ…

Ömer Fethi Gürer önergesinde, “Ülkemizde 2017 ve 2018 yılı ilk 8 ayında yabancı uyruklu olup ülkemizde ikamet eden yabancılardan evlenen sayısı kaçtır? Hangi ülke vatandaşlarıdır? Hangi ülke vatandaşları ile evlilik yapmışlardır? Yabancı ülke vatandaşlarından ülkemizde evlenenlerin kaçının çalışma izni vardır? Ülkemizde yabancı uyruklu olup evlenenlerin yaşadığı ilk beş il hangileridir? Ülkemizde evlenen bu çiftlerden devletimizden destek alanlar var mıdır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

İSTANBUL İLK SIRADA, ANTALYA İKİNCİ…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, 2017 ve 2018 yılının ilk 8 ayında ülkemizde ikamet eden yabancıların Türk vatandaşlarıyla yapmış oldukları evliliklerinin ilk 5 ile göre dağılımı; İstanbul 2989, Antalya 1079, Hatay 1029, Gaziantep 674 ve Şanlıurfa 655'dir” açıklamasında bulurdu.

KENDİ ARALARINDAKİ EVLİLİKLERİN İSTATİSTİKİ BİLGİSİ YOK! 

Bakan Soylu, yabancıların ülkemizde kendi aralarında yaptıkları evliliklere ilişkin istatistiki veri bulunmadığını açıkladı.

YABANCILARLA EVLENENLERİN ÇALIŞMA İZNİ VERİSİ YOK!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çalışma izni başvuru sisteminde yabancıların evlendiği yere dair bir ayrım bulunmadığını belirten Bakan Soylu, “Yabancı ülke vatandaşlarından ülkemizde evlenenlerin kaçının çalışma izni bulunduğuna ilişkin olarak herhangi bir bilgi sunulamamaktadır” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Özellikle Suriyelilerle evlilik konusunda kamuoyunda oluşan algıya rağmen rakamsal veriler düşük görülmektedir. Bu bağlamda “İmam nikahı” yeterli görülüp resmi nikahsız evliliklerle ilgili bir araştırma ile durum daha somut ortaya çıkacaktır. Keza ülkemizde evlilik ile oturma ve çalışma izni alanların varlığı da ayrıca inceleme ve araştırmaya muhtaçtır. Bu tür veriler çalışma yaşamını ilgilendirdiği gibi ülkede değişen yaşam kültürünün de bir yansıması ve saptaması olacaktır” dedi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 May 2019 - 09:33 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler