Son Dakika! Erdoğan'dan KYK Kredi ve Burs Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yeni akademik yıl açılış töreninde açıklamalarda bulunuyor.Erdoğan; "Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni tabii bir zam daha gelecek." açıklamasında bulunarak öğrencilerle ilgili müjdeyi verdi.

Son Dakika! Erdoğan'dan KYK Kredi ve Burs Müjdesi!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

En büyük adaletsizlik eğitim öğretim hayatındaki adaletsizliktir. Çünkü bunun telafisi çok zordur.

Eğitim öğretim bütçesini 10 milyar lira civarında aldık ve bu rakamı 161 milyar liranın üzerine çıkardık. Ayrım gözetmeksizin tüm öğrencilere ücretsiz ders kitabı veriyoruz.

Okul öncesi eğitimi hızla yaygınlaştırıyoruz. Üniversiteye girişte kat sayı problemini ortadan kaldırdık. Eğitime sağlanan bütçeyi 16 kat artırdık.

Bir dönem evlatları kıyafetleri nedeniyle okula alınmayan Türkiye'den bugünkü bilim odaklı yapıya geldik. Eğitim öğretim meselesi önümüzdeki dönemde de önceliklerimiz arasında ilk sırada olmaya devam edecek. Elbette bütün sorunlarımız bitmiş değil. Hayatın kendisi gibi eğitim-öğretim alanı da dinamik bir süreçtir.Bu konuda sözü olan herkese gönlümüz ve kulağımız açıktır.

Türkiye yüksek öğretim alanında son 17 yılda büyük başarıya imza attı. Üniversite sayısı 207'ye çıktı. öğrenci sayımızın 1,6 milyondan 8 milyona yükselmiş olması başarının en bariz örneğidir. Arzumuz öğrencimizin niteliğini artırırken öğretmenlerimizin de niteliğini artırmak.

Öğretim üyelerimizin sayısını sürekli artırıyoruz. İsteyen her lise mezunu gencimizin yüksek öğrenime girmesinin yapısını oluşturduk.

"AÇILDIKTAN SONRA BAŞARI ORANI DA ARTTI"

13 yıl önce ülkemizdeki her şehre üniversite kurma kararı aldığımızda bazıları bizi eleştirmişti. Her ilde üniversite açıldıktan sonra bölgelerdeki başarı oranı da arttı. Her yerde olduğunu gibi üniversitelerde de iyi bir yönetici 4 yılda kurumunu çeyrek asır ileriye götürebilir. Bazı üniversiteler hala istediğimiz yerde değil. Rektörlerimizden çok fazla gayret bekliyoruz.

Rektör atama kriterlerini çok daha yükseğe çıkartarak adayları akademik ve idari bakımdan çok sıkı bir inceleme sürecinden geçireceğiz.

Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni tabii bir zam daha gelecek.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

18 Eyl 2019 - 11:44 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

. - Herşeye zam geliyo buna zam gelmemesi olanaksızdı artı yurt ücretleri katlandı ailesinden bir katkısı geliri olmayan öğrenciler başka şehirde ne yesin ne içsin 500 ün yarısı yurda gidederse diğer yarısı ilr bir ay boyunca ne yapılabişir? Siz düşünün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 11:44
07

Derya - Kyk yurt ücretlerine yapılan zam geri alınsın ödeyemiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 11:44
06

KyklıÖğrenci - Zaten verdiğini bizden geri alacaklar o yüzden hiç sıkıntı yok.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 11:44
05

???? - Üniversiteliler işsiz aç aç 1000 ünv açsanız ne olacak ki ünv değeri düşüyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 11:44
04

Yaw hehe - Bunlar boş işler. Ünüversite okuyup işsiz kalıyorlar sen onlara bak reis işsiz kalanlara istihdam sağla. Şimdi diyeceksiniz kpss den puanını al yerleş. Eskiden liseyi bitiren memur oluyordu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 11:44
03

Magdur - Kyk borçları neden silinmiyor madem bütçe var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 11:44
01

serdar - kyk borçları silinir umarım,,ödeyemeyen binlerce öğrenci var,,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Eylül 11:44


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler