Şeref Aylığı'nda Adaletsizlik!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak gazilerin şeref aylığı meselesine değindi. İşte detaylar..

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak gazilerin şeref aylığı meselesine değindi. İşte detaylar..

Bedri Yaşar'ın TBMM konuşması şöyle;

Samsun Muharip Gaziler Dernek Başkanı Gazi Ahmet Diril Bey diyor ki: "İstiklalSavaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı'na katılan muharip gazilerimize şeref aylığı konusunda farklı uygulamalar yapılmaktadır. Hükûmet tarafından 2007 yılında yapılan yasa değişikliğiyle gazilerimiz 'sosyal güvencesi olanlar' ve 'sosyal güvencesi olmayanlar' şeklinde sınıflandırılmıştır. Bu sınıflandırmaya göre, sosyal güvencesi olmayan gazilerimize otuz günlük net asgari ücret tutarı esas alınarak 1.902 TL şeref aylığı bağlanırken, sosyal güvencesi olan gazilerimize 955 TL şeref aylığı bağlanmıştır. Bu farklı uygulamadan derhâl vazgeçilmeli ve şeref aylıklarının günümüz ekonomik ve sosyal şartları göz önünde bulundurularak en az net asgari ücret seviyesine çekilmelidir."

31 Eki 2019 - 22:36 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler