'PKK terörünü kınamadıkça sanık sandalyesindeler'

Başbakan Davutoğlu, "HDP, PKK terörünü kınamadığı sürece millet ve bizim nezdimizde sanık sandalyesindedir, hesap verme makamındadır" dedi.

TBMM (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM'de AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'dan bugüne 657 terör olayı gerçekleştirildiğini, DAEŞ , PKK ve DHKP-C'nin eşzamanlı saldırılara başladığını belirtti.

Davutoğlu, "Üç ayaklı saldırının hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, demokrasimizdir, insan haklarıdır. Saldırıların ikinci hedefi kamu düzeni, üçüncü hedefi Türkiye'nin uluslararası itibarıdır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Bazıları ortak deklarasyon çağrımıza cevap vermemiş olsalar da AK Parti kadroları ayaktayken Türk demokrasisi ayaktadır, ayakta olmaya devam edecektir" dedi.

-"Verilen bilgi kaç dakika sonra Kandil'e ulaşacak?"

Davutoğlu "Bir şehit verirsek, o şehidin verilme talimatını veren odaklara karşı her türlü harekatı yapmaya devam edeceğiz. Bizim sabrımızı, kararlılığımızı test etmesinler. Bir arslanımızı kaybetmiş olabiliriz ama Anadolu'nun binlerce, yüz binlerce arslanı ayaktadır, ayakta olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Terör ve ülkenin demokrasisi, geleceği söz konusu olduğunda açık tavır sergilemeyenlerin, teröre karşı mücadele konusunda bilgilendirilme hakları olmadığını" vurgulayan Davutoğlu, "Verilen bilgi kaç dakika sonra Kandil'e ulaşacak', bundan dahi emin değilsek nasıl bilgilendirme yapabiliriz?" diye sordu.

"Herkesin tavrını açık ve net ortaya koymak zorunda olduğunu" belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"DEAŞ terörünü kınadıkları gibi PKK terörünü de kınayabildikleri gün, biz de onların çağrılarına cevap verir, oturur konuşuruz. Bunları yapmadıkları sürece millet nezdinde de bizim nezdimizde de sanık sandalyesindedirler, hesap verme makamındadırlar."

Başbakan Davutoğlu "Nasıl onlar noktasal değil eş zamanlı ve kapsamlı bir saldırıda bulunmuşlarsa, biz de bu operasyonları noktasal operasyon olarak görmüyoruz; eş zamanlı olarak, 3 değil 33 terör örgütü ile de mücadele etmeye kudretimiz yeter ve bu kudreti göstereceğiz" dedi.

-"Kandil'den alacakları talimatı bekliyorlardı"

Davutoğlu, "Şimdi barış çağrısında bulunanlara, özellikle HDP'lilere söylüyorum; 20 Temmuz'da Suruç'ta, gelin ortak deklarasyonla DAEŞ terörünü kınayalım, ortak tavır sergileyelim derken neredeydiler? Kandil'den alacakları talimatı bekliyorlardı" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Madem ki talimat aldıkları bir yer var, madem ki bu terör bir yerden talimat alıyor ve şehitlerimize sebebiyet veriyor; talimat aldıkları yeri gerektiği zaman, gerektiği yerde, gerektiği anda cezalandırırız ve cezalandırmaya kararlıyız" şeklinde konuştu.

-"Kasıtlı ve planlı bir terör tırmanmasıyla karşı karşıyayız"

"Hepimizin görmesi gereken bir tablo var. Her şeyden önce 7 Haziran'dan bugüne kadar bilinçli, kasıtlı ve planlı bir terör tırmanmasıyla karşı karşıyayız" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Hani bugün PKK ile DAEŞ birbiriyle savaşıyor diye düşünenler var ya, zamanlamaya dikkat etsinler. DAEŞ'in saldırısının olduğu gün PKK'da ülkemize karşı bir saldırı silsilesini başlattı" şeklinde konuştu.

-"Türkiye'de yönetim boşluğu yoktur"

"Türkiye'de yönetim boşluğu yoktur, olmayacaktır" diyen Davutoğlu, "Siyasi ve hukuki bedeli ne olursa olsun her türlü bedeli ödemeye hazırız. Saldırılar karşısında bir an dahi alacağımız tedbirlerden vazgeçmeyiz" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "Türkiye kendisine yönelen her namluyu kırmaya, kendisine yönelen her hasmane tavrı cezalandırmaya muktedirdir. Bir vatandaşımızın canına kast eden olursa, dünyanın neresinde olursa olsun, dünyayı başlarına yıkarız" ifadelerini kullandı.

-"DEAŞ bir tehdittir"

Davutoğlu, "DEAŞ, Türkiye'ye hem güvenlik açısından bir tehdittir hem de aziz dinimize verdiği zarar bakımından. Aynı zamanda da inancımıza yönelik bir tehdittir, ideolojik de bir tehdittir" diyerek, "39 ilde DEAŞ, DHKP-C ve PKK unsurlarına karşı operasyon başlatıldı, şu ana kadar bin 302 zanlı gözaltına alındı" bilgisini verdi.

29 Tem 2015 - 15:12 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler