Perinçek'ten Flaş Tezkere ve Referandum Açıklaması

Vatan Partisi Doğu Perinçek, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli konuları değerlendirdi. Hükümetin sınır ötesi operasyon için tezkere görüşmelerine değinen Perinçek, bağımsızlık referandumu ile ilgili de flaş sözler söyledi. İşte Perinçek'in o açıklaması.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten bir son dakika açıklaması geld. Perinçek yaptığı açıklamada "Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) bugün, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumun önlenmesi yönünde bir kararlılık açıklamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin, toprak bütünlüğü korumak, barışı, huzuru sağlamak ve milli birlik için önemli kararlar almak durumunda olduğu bir dönemden geçtiğinin altını çizdi.

Tütkiye Büyük Millet Meclisinin yarın, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin uzatılmasına ilişkin tezkereyi görüşmek üzere olağanüstü toplanacağını hatırlatan Doğ Perinçek, tezkerenin kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Perinçek, Suriye'nin kuzeyin bölgesinde bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları PYD ve YPG'ye verdiği bin 300 tır silahı geri çekmesi için ABD'ye derhal nota verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararını önlemek için askeri güç kullanma kararlılığının tekrar ilan edilmesini, Ankara'daki Erbil temsilciliğinin de referandum kararı kaldırılana kadar kapatılması gerektiğini savunan Doğu Perinçek, referandum kararından vazgeçilmemesi halinde ilk yaptırım olarak Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasını talep etti.

Gazetecilerin gündeme ilişkin yönelttiği sorulara da cevap veren Perinçek, bugün yapılacak MGK toplantısından IKBY'nin referandum kararı ile ilgili bir kararlılık mesajı çıkmasını beklediklerini kaydetti ve şu ifadelere yer verdi: "Başka türlü yapamazlar. Türkiye'yi kimse bölemez. Bölmeye kalkanlar hizaya gelir. MGK'nın bugün, referandumun önlenmesi yönünde bir kararlılık açıklamasını bekliyoruz. Zaten gidişat bu yönde."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

22 Eyl 2017 - 16:14 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler