Meclis'te Öğretmen, Sağlıkçı,Mimar ve Mühendis Atama Çağrısı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alarak Öğretmen, Sağlıkçı,Mimar ve Mühendis Atamaları için çağrıda bulundu. İşte detaylar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alarak Öğretmen, Sağlıkçı,Mimar ve Mühendis Atamaları için çağrıda bulundu. İşte detaylar...

CHP'li Ömer Fethi Gürer'in konuşması şöyle;

Öğretmen, sağlıkçı, mühendis, mimar kamuda atama beklemeye devam ediyor. Millî Eğitim Bakanlığınca 100 bin öğretmen kadro açığı varken 20 bin öğretmen ataması yetersizdir. En az 40 bin öğretmen ataması bekleniyordu. 100 bin öğretmen kadrosu boşken yapılan atamanın yetersizliği nedeniyle ciddi bir mağduriyet var.

Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığında ücretli öğretmenlerden bir bölümü kadro almış, 1.200 öğretmen kontenjan mağduru olmuştur. Kadro mağduru 1.200 öğretmene bir an önce kadro verilmelidir. Ağır koşullarda geçinen, eğitim neferleri bütün koşulları sağladıkları hâlde kadro dışı bırakılmaları büyük haksızlıktır. 1.200 öğretmenin kadro atamaları sağlanmalıdır.

Bu arada mühendisler ve mimarlar için de kadro açılmalı ve onlara da bir an önce kadroları verilmelidir.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

17 Oca 2019 - 19:59 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Ahmet - Ya kardesim ögretmenlere yirmi bin kadroyu almissiniz zaten. Tamam daha fazla aliasi lazim ama hic degilse buyuk bir kitlenin isi garantilenmis. Bu mühendisler ne uaosin ya. Yüz binlerce mezun var aldiklari toplamda tum muhendislikleri saysan bes yüz ancak eder. Biraz gozunuzu acin muhendis kardeslerim Bize yirmi bin atama verseler simdi ucuyoduk.birazda şu mühe dislerin haklari gozetilsin. Bu arada mimar ve muhendisler diyo ya vekil bile laf arasinda muhendislerden bahsediyo. Saglikcilarda atanmiyorsa daha pes. Adamlar 60 la ataniyorlar biz 60 la kurumlarin onunden gecme hakki bile kazanamiyoz. Yeter ya where is the adalet.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ocak 19:59


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler