MAK Araştıma'dan 'İstanbul'da seçim yenilenirse kime oy verirsiniz' anketi

MAK'ın yaptığı yeni araştırma dikkat çeken bulgular ortaya çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması durumunda tercihini değiştirecek seçmenin yüzde 78'i 31 Mart'ta Cumhur İttfakı'na oy verenler.

MAK Araştıma'dan 'İstanbul'da seçim yenilenirse kime oy verirsiniz' anketi
MAK Araştıma'dan 'İstanbul'da seçim yenilenirse kime oy verirsiniz' anketi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

31 Mart seçimlerinden sonra İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı'nın belli olması ve mazbatasını alması 17 gün sürdü. Sürecin sonunda CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olsa da seçimin tekrarlanması tartışmaları devam ediyor.

Bu tartışmalar sürerken MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, seçimlerin tekrarlanması durumunda seçmenin tercihinin ne olacağına dair sonuçları paylaştı.

Kulat'ın paylaşımları şöyle:

'OYUNU DEĞİŞTİRENLERDE CUMHUR İTTİFAKI ÇOĞUNLUKTA'

- 31 Martta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilenirse tercihiniz değişir mi?" sorusuna ankete katılanların yüzde 84'ü değişmez, yüzde 16'sı değişir derken; kararım değişir diyenlerin yüzde 78'i ise 31 Mart'ta İBB Başkanlığı seçimlerinde oyunu Cumhur İttfakı adayına verenler oluşturuyor.

'SEÇMEN HİLE YAPILDIĞINI DÜŞÜNMÜYOR'

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde hile/usulsüzlük yapıldığını düşünüyor musunuz?" sorusuna; yüzde 61 hayır, yüzde 39 evet cevabı verdi.

'SEÇİM YENİLENMEZ DİYENLERİN ORANI FAZLA'

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenileceğini, tekrar yapılacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna ise ankete katılanların; yüzde 68'i hayır, yüzde 32'si evet cevabı verdi.

21 Nis 2019 - 21:11 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

İrfan - Yav en büyük hırsız akp zaten adamlar uçak alıyor damadını kızını yanına alıp bakan yapıyor ayakkabı kutuları çıkıyor ama hırsız yine CHP oluyor neyin kafası bu ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 21:11
06

Toprak - Mehmet Ali kulak sahte seçmen olan inek ve tavuklara sormuş galiba istanbul %99 biliyor ve gördü şaibeleri bizzat şahit oldu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 21:11
03

Yunus köse - Bi 5 yıl hırsızlıkla aldıkları istanbulu yönetsinler,sonra zaten kendileri bile anlayacaklar biz kime oy verdik diye. 5 YIL sonra da ak parti söke söke alır. Tabi birileri yine hırsızlık yapmazsa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 21:11
02

Hüseyin - İSTANBUL VE ANKARADA SEÇİMLER YENİDEN YAPILSIN. BUKADAR .ŞAİBEDEN SONRA BANA MAZBATA VERSELER KESİNLİKLE ALMAM.DÜRÜST BİR İNSANA YAKIŞMAZ.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 21:11


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler