KPSS'de Torpil İsteyen AKP'li İsim Faks Numaralarını karıştırınca Skandal Ortaya Çıktı

KPSS'ye giren yeğeni için torpil isteyen AKP'li ilçe başkanı Süleyman Şimşek faks numaralarını karıştırınca skandal ortaya çıktı. Şimşek'in AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı yerine, faksı yanlışlıkla Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e göndermesiyle birlikte bir KPSS skandalı daha ortaya çıktı.

fax
Haber albümü için resme tıklayın

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılan bir yeğeninin atanması için AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı'dan 'torpil' isteyen AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, bu isteğini anlatan yazıyı yanlışlıkla Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e faksladı. Şimşek’in numaraları karıştırmasıyla skandal olay ortaya çıktı.

Birgün'den Burat Abatay'ın haberine göre AK Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, dün yapılan memuriyet sınavı için Trabzon Adliyesi İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmesi üzere Ekrem P. isimli memurun kimlik ve sınav bilgilerini AKP Milletvekili Kahtalı’ya göndermek istedi.

Ancak CHP’li Antmen ile AK Partili Kahtalı’nın faks numaralarını karıştıran Şimşek, ‘torpil’ belgesini yanlışlıkla CHP'li Antmen’e gönderdi.

Skandala dair açıklamalarda bulunan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Sınavlarda 90’ın üzerinde almasına rağmen birçok vatandaş işsiz bırakılırken 55,60 alanların yerleştirildiği herkesin malumu olmadı mı?” sorusunu yöneltti.

CHP'li Antmen, “Maalesef devlet, parti hatta aile devleti haline getirildi. Hepimiz biliyoruz ki Saray’a yakın olmayan, Saray’ın partisine yakın olmayan kimse kamuda iş bulamıyor, hak etmesine rağmen alınmıyor. Türkiye genelinde derece dahi yapsa bir torpili, yakını bulunmadığı için atanmıyor” dedi.

Devlette liyakatın ortadan kalktığını anlatan CHP'li Alpay Antmen, şu ifadeleri kullandı:

“Tek adam rejimi, kurduğu kayırmacı ilişkiler yüzünden ülkenin yönetici kadrolarını liyakat ve ehliyetten uzaklaştırdı, devleti kimliksizleştirdi. Tek adam rejimi, sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geldi. Sadakat, liyakatin; partizanlık ehliyetin yerine geçti. Devlet aklı yerini, Saray’ın aklına bıraktı. Bir kişinin ve zümrenin çıkarı, kamu çıkarının önüne geçti. Maalesef vatandaş da buna mahkûm edildi.”

Güvenilir bir yargı için yargı mensuplarından oluşan ‘Yargı Etik Kurulu’ oluşturacaklarını söyleyen CHP’li Vekil, “Kimse torpile ihtiyaç duymadan, kendi hakkıyla, hakkaniyetiyle kamuda çalışabilsin ve baskı görmesin diyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

CHP yönetimi olarak siyasi kadrolaşmalarının önüne geçeceklerini söyleyen Antmen, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Biz CHP olarak; kamu personeli atamalarında etik değerler ve mesleki liyakatin esas alınacağı, üst düzey atamalar dışındaki tüm kamu görevlerine girişin merkezi sınava tabi tutulacağı, sınavların bağımsız, adil, objektif ve şeffaf bir biçimde gerçekleştirilmesinin sağlanacağı, eş durumundan atama taleplerinde, aile birliğinin korunmasının esas alınacağı, siyasi kadrolaşmanın değil, hakkın, hakkaniyetin olduğu bir düzen istiyoruz. ‘Tarikat değil liyakat, yandaş değil vatandaş!’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynaklar; Mynet

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

25 Eyl 2018 - 10:22 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

10

Kral - İşte böyle böyle insanların haklarını yiyorsunuz yatacak yeriniz Yok haram zıkkım olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
09

Turan - Sağır sultan bile biliyor bunları. İlk defa oluyormuş gibi haber yapıyorsun admin. Mülakat niye çıkarıldı? Adalet, güçlüleri korumak için var. Gariban atanamadı diye intihar etmiş kimin umurunda. Varsa yoksa zenginlerin güçlülerin kursakları. Benim umudum kalmadı ülkede adalete.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
08

kpss - Yazıklar olsun biz gece gündüz demeden çalışalım adamlar bir faks ile atama istesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
07

Hak - Artık umudumuz kalmadı. Haksızlıklara karşı gelecek gücümüz kalmadı. Tek güvenimiz rabbimiz bizim tek referansimiz rabbimiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
06

Mervee - Yazıklar olsun!! Tek suçumuz ya Suriyeli olmamamız yada ailemizden birinin milletvekili olmaması

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
05

Çerkez - Ben gaziantepde yaşıyorum. Bölge hastanesine is başvurusu icin işkura gittim ve orda masada oturan danışmanlardan biri bana AKP den torpilim olmadığı sürece başvuru yapmamin bir anlam ifade etmediğini söyledi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
04

Ferat - Torpil yok değil ama bu olay tamamen asılsızdır! Akp yerine yanlışlıkla chp ye fax gitmiş bak bak bak şansa bak kim inanır buna ahmaklar. Sizde başta olsanız sizde torpil yapacaksınız zamaninda neler yaptıklarınızı herkes biliyor başı örtülü diye bacımı okula almadınız memur yapmadiniz hain herifler!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
03

vatansever - akp tükürse yağmur yağdırıyor diyeceksin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
02

aslı - hala aynı başörtüsü muhabbeti bırakın bunları artık. Akp torpil ile adam aldığını herkes biliyor. Ücretliye başvurdum açık açık torpil muhabbeti geçti.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22
01

Memet - O kadar insan emek veriyor o psikolojiyle onca zamanını feda ediyor bi akpli çıkıp oturduğu yerden hiç bişey yapmadın saniyelik bi yazı ile atanıyor bunca insanın hakkına giriyorsunuz Allah’tan reva mı bu.. İşkur fakir fukaranın bi lokma ekmek için başvurduğu bi yer binlerce insan iş bulamadığı icin başvuru yapmış ona bile akp liste gönderiyor.. Koyunları ne renge boyarsanız boyayın koyun yine koyundur, ya bi çobana ihtiyacları vardır ya da bi çoban köpegine.. Halk devleti yönetmesi gerekirken 1 kişi 80 milyonu istediği gibi yönetiyor sorun baştakilerde değil insanlarımız biraz bilinçli olsaydı baştakiler mecburen attığı her adımın hesabını verirdi. Herseye tamam demeye devam edin..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:22


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler