KPSS ile İlgili Ankara'yı Karıştıracak Bomba İddialar!

FETÖ’nün ÖSYM Başkanlığı’ndaki yapılanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu süreçte iki skandal yaşandığı ortaya çıktı.

KPSS ile İlgili Ankara'yı Karıştıracak Bomba İddialar!
KPSS ile İlgili Ankara'yı Karıştıracak Bomba İddialar!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

FETÖ’den gözaltına alınan ve serbest bırakılan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’i bir grup AK Partili milletvekilinin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ziyaret etmek istediği ortaya çıktı. Emniyet’in izin vermemesi nedeniyle milletvekillerinin buradan ayrıldığı belirtildi. Diğer yandan Demir’in ifadesinde, o dönem yaptığı bazı uygulamalarla ilgili dönemin siyasilerine işaret ettiği, ancak bu bölümlerin sorgu tutanağından çıkarıldığı bildirildi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Demir, FETÖ’nün ÖSYM Başkanlığı’ndaki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 8 Nisan 2019’da gözaltına alındı. Bu gözaltı, iktidar cephesinde rahatsızlık yarattı. Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 3-4 AK Partili vekil, gözaltı sırasında Demir’i ziyaret etmek üzere Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gitti. Burada Demir’le görüşmek istediklerini söyleyen AK Partili vekillere, Emniyet’ten "ret" yanıtı verildi. Bunun üzerine AK Partililer Emniyet’ten ayrıldı.

SİYASİLER AYIKLANDI

Demir’in Emniyet’teki sorgusuyla ilgili de çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Buna göre Demir’e, kopya çekilen 2010 KPSS sınavına ilişkin delil olarak saklanan soru kitapçıklarını neden imha ettiği ve kurumdaki FETÖ’cü personelle neden çalışmayı sürdürdüğü soruldu. İddiaya göre Demir bu soruya o dönemin siyasetçilerini işaret ederek yanıt verdi. Ancak sorgu sırasında bu bölümler tutanaktan çıkarıldı. Demir, soruların sızdırıldığı tespit edildiği halde 2012 KPSS sınavının neden iptal edilmediği sorusuna karşılık da önemli bir ismi işaret ederek, “Sordum, iptal edilmesin yanıtı alınca iptal etmedik” dedi. Ancak bu bölümler ifade tutanağına yazılmadı. Demir’in sorgu zaptında bu bölüme ilişkin ifadesi sadece şöyle yer aldı:

“2012 KPSS sınav sorularının USB’ye kopyalanarak Diyarbakır’a gönderildiğini tespit ettik. Bu sınava yaklaşık 1 milyon 400 bin aday katılmıştı. Ancak sızmanın lokal olduğunu, (Diyarbakır ile) sınırlı kaldığını tespit ettiğimiz için sınav iptal edilmedi. Soru kitapçıklarının, matbaadan soru kitapçığı oluşumundan hemen sonra bir USB’ye kaydedildiği ve Diyarbakır’a giden kutuların altına iliştirildiği kanaatindeyim.”

EV HAPSİ KALDIRILMIŞTI

Ali Demir, Emniyet’teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 17 Nisan’da adliyeye sevk edilmişti. Demir’e, sorgusunda, FETÖ’nün üst düzey yöneticileri Şerif Ali Tekaalan ve Cemil Koca ile olan telefon irtibatı da sorulmuş, kendisi bunun, “öğretim üyeliği döneminde olduğunu” öne sürmüştü. İfade işlemi sonrasında soruşturma savcısının “silahlı terör örgütüne üyelik” suçundan tutuklanmasını istediği Demir, nöbetçi sulh ceza hâkimliğince serbest bırakılmış ancak kendisine “elektronik kelepçe takmak suretiyle konutu terk etmeme” adli kontrol şartı getirilmişti. Demir’in avukatlarının itirazı üzerine de sulh ceza hâkimliği, konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol şartını kaldırdı.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

Cumhuriyet

12 May 2019 - 16:19 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Yusuf - O soruları akp fetö ittifakı beraber çalıyordu bunu herkes biliyor keser döner sap döner gün gelir hesap döner.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Mayıs 16:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler