'Halkımız Çözüm Sürecini tekrar istiyor'

HDP Grup Başkanvekili Baluken, "Halkımız Çözüm Sürecinin bir an önce gerekli mekanizmalar devreye konularak tekrar ısıtılmasını ve kalıcı barışa gitmesini istiyor" dedi.

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Çözüm Süreci'nin buzdolabında olduğunu düşünen veya bunu uygulamaya çalışan tek kişi Cumhurbaşkanı'nın kendisidir. Halkımız Çözüm Sürecinin bir an önce gerekli mekanizmalar devreye konularak tekrar ısıtılmasını ve kalıcı barışa gitmesini istiyor"  dedi.

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 10 gündür Kobani'de bekletilen 23 cenazenin, bütün girişimlerine rağmen Türkiye'deki ailelerine teslim edilmediğini, ülkeye sokulmadığını iddia etti.

Cenazelerin Türkiye'ye getirilmemesinin kabul edilebilir bir yanı olmadığını belirten Baluken, bu konuyla ilgili hem iç hukuka hem de uluslararası hukuka göre gerekli yasal başvuruları yapacaklarını söyledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çözüm Süreci'nin buzdolabına kaldırıldığı yönündeki sözleriyle ilgili soru üzerine şunları kaydetti:

"Çözüm Süreci'nin buzdolabında olduğunu düşünen veya bunu uygulamaya çalışan tek kişi Cumhurbaşkanı'nın kendisidir. Kendi yaptıkları anketlerde Türkiye halklarının yüzde 70'inden fazlasının Çözüm Süreci'nin devamından yana olduğunu ifade eden veriler var. Yani halkımız Çözüm Süreci'nin bir an önce gerekli mekanizmalar devreye konularak tekrar ısıtılmasını ve kalıcı barışa gitmesini istiyor."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçen yaklaşık 4,5 saatlik görüşmenin ardından olumlu bir hava oluştuğunu ifade eden Baluken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 24 saat geçmeden, açıklamalarıyla bu havanın önüne geçecek bir tavır sergilediğini öne sürdü.

12 Ağu 2015 - 15:07 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler