Gürer, sigara zammını sordu, Bakan Albayrak Bakın ne dedi..

Gürer: Hükümetin sigaradan alınan vergileri arttırmasına paralel olarak sigara satışlarında azalma görülmekte midir?

Gürer, sigara zammını sordu, Bakan Albayrak Bakın ne dedi..
Gürer, sigara zammını sordu, Bakan Albayrak Bakın ne dedi..
Haber albümü için resme tıklayın

Bakan Albayrak: “Yasadışı sigara yakalama rakamlarında artış, kaçak sigara kullanım oranlarında ise düşüş yaşanmaktadır” dedi ama….

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Sigara satışına getirilen vergi artışının tüketime etkisine ve kaçak sigara kullanım miktarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği yazılı soru önergesine cevap Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi.

Peş peşe gelen zamlara sigara da eklendi. Sigara fiyatlarında paket başına 3 liraya varan artış gerçekleşti. CHP’li Gürer’de sigaraya gelen zamların tüketime etkisini ve artan fiyatların kaçak sigara kullanımını artırıp arttırmadığını yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

GÜRER: “KAÇAK SİGARALARDAN DOLAYI DEVLETİN YAŞADIĞI VERGİ KAYBI NE KADAR?”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Hükümetin sigaradan alınan vergileri arttırmasına paralel olarak sigara satışlarında azalma görülmekte midir? 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında ülkemizde tüketilen sigara miktarı ne kadardır? 2009 ve 2018 yıllarında sigaradan alınan vergi oranları nedir? Artırılan vergilerle beraber kayıt dışı kaçak sigaraların tüketimindeki artışla ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Yapıldıysa kaçak sigaralardan dolayı devletin yaşadığı vergi kaybı ne kadardır? 2009 ve 2018 yıllarında ele geçirilen kaçak sigara miktarları yıl bazında ayrı ayrı olmak üzere ne kadardır? Ülkemizdeki tütün üretimi miktarı 2009 ve 2018 yıllarında ayrı ayrı olmak üzere ne kadardır? Ülkemizde en çok hangi illerde tütün üretimi yapılmaktadır?” şeklindeki sorularını yöneltti. Cevap Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi.

ALBAYRAK: “YASADIŞI SİGARA YAKALAMA RAKAMLARINDA ARTIŞ, KAÇAK SİGARA KULLANIM ORANLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANIYOR”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in yazılı soru önergesine yanıt veren Bakan Albayrak, “Ülke genelinde yapılan yaygın ve yoğun denetimler neticesinde yasadışı sigara yakalama rakamlarında artış, kaçak sigara kullanım oranlarında ise düşüş yaşanmaktadır” dedi. Fakat önergede sunulan bütün sorular yanıtsız kaldı.

CHP’li Gürer’in yazılı soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tütün mamulleri sektöründe faaliyet gösteren, üretici ve/veya ithalatçı firmaların takibine yönelik olarak 2007 yılından itibaren Bandrollü Ürün İzleme Sisteminin uygulandığını hatırlattı. Fakat hatırlatmakla kaldı. Bakan Albayrak, Gürer’in sorularına yanıt vermekten kaçındı.

Ayrıca Bakan Albayrak, “Ülke genelinde yapılan yaygın ve yoğun denetimler neticesinde yasadışı sigara yakalama rakamlarında artış, kaçak sigara kullanım oranlarında ise düşüş yaşanmaktadır” dedi. Fakat önergede sunulan bütün sorular yanıtsız kaldı.

GÜRER: “BAKAN YANITI ASLINDA BİR İTİRAFTIR”

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bakan yanıtında görüldüğü üzere, yasa dışı sigara yakalama rakamlarında artış görülmüş. Bakanın bu cevabı esasen kaçak sigaranın ülkemizde varlığının itirafı gibidir. Kaçak sigara ülkemize nereden, nasıl, hangi yollarla gelmektedir? Ayrıca sorularımız yanıtlansa gerçek açığa çıkacaktı. Halkın ve Milletvekilinin bilgi edinme hakkı ne yazık ki bu tür yanıtlarla suiistimal ediliyor. Veriler eğer saklanıyorsa orada sorunun varlığı gizlenmek isteniyor demektir. Kaçak sigaranın yakalanması, kaçak sigara kullanımı azaldı sonucunu vermez. Kaçak sigara kullanımının azaldığı ispatı nedir? Bakan yanıtları, sorulara açık yanıt verilinceye kadar anlamsızdır” dedi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

13 Ağu 2019 - 10:50 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Engin ışıldar - kaçak sigara kullanım oranlarında ise düşüş yaşanmıyor daha çok arttı vAllahi bu albayragin beynini kuşa taksan kuş ters ucar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 10:50
02

Taner - İnşAllah bu son zamlarla beraber sizinde sonunuz gelecek...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 10:50
01

Orhan... - Yıllarca kaçak sigara piyasasının pkk nın elinde olduğunu bile bile kaçak sigara içtim. Pişman mıyım? Hem evet hem hayır.. Bakıyorsun maliyeti 3 TL olan bir paket sigara rafta 10 küsür lira. Devlet orda burda sigara içmeyi yasakladı, zam üstüne zam yaptı sonra da tapdk nin bandrol çıkış oranına göre sigara satışları azaldı dedi. Kimi kandırıyorsunuz yahu kaçak olmasa tütün sarıp içiyoruz. Kaçak ile mücadele edecekseniz ve devlete girdi sağlayacaksınız sigaranın verdiği zararlar ile kaçak sigaranın devlete verdiği zararı kıyaslayan. Ne içici azaldı ne de kaçak azaldı. Bırakında şu pahalılıkta millet sigarasını rahat alsın devlette vergiden sürüm yapsın. Diyeceğim bu kadar!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 10:50


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler