"Gençlerin Hedefi Devlet Memuru Olup Rahat Etmek"

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2019-2020 akademik yılı açılış törenine katılan Samsun Valisi Osman Kaymak bir Vali'den beklenmeyecek şekilde eğitim sistemini ve işsizliği eleştirdi. Vali Kaymak, "En son çevre ve şehircilik birimi için 2 güvenlikçi alacaktık, 800 kişi müracaat etti. Arkadaşlar bazen üniversiteden mezun ederken bazı şeyleri düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı. Vali Kaymak gençlerin hedefinin devlet memuru olup rahat etmek olduğunu savunurken, "Devlette kadroyu alıp artık buradan emekli olurum denmemesi ve bu konunun da bence ciddi bir şekilde tartışılması lazım" diye konuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2019-2020 Akademik Yılı açılış törenine katılan Vali Osman Kaymak, üniversiteli gençlerden, kendi düşüncesini geliştirmelerini, kendi işini yapabilmelerini ve proje geliştirmelerini istedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Vali Kaymak, “Bu anlamda da üniversitelerimizin eğitimini gözden geçirmemiz lazım. En son çevre ve şehircilik birimi için 2 güvenlikçi alacaktık, 800 kişi müracaat etti. Arkadaşlar bazen üniversiteden mezun ederken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Biz nasıl bir eğitim veriyoruz ki insanlar kolay ve hazır işe talip oluyorlar. Gençlerimiz, devlette kadroyu alıp artık buradan emekli olurum dememeli” dedi.

‘DEVLET MEMURUYUM İŞİM GARANTİ GÖZÜYLE BAKILIYOR’

Üniversitelerinin eğitiminin gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kaymak, “Bu anlamda üniversitelerimiz eğitimini gözden geçirmeli. Niye bunu söyledim? Devlete artık ben bir devlet memuruyum, yani benim işim garanti artık gözüyle bakılıyor.

Devlette kadroyu alıp artık buradan emekli olurum denmemesi ve bu konunun da bence ciddi bir şekilde tartışılması lazım” diye konuştu.

‘BAŞKA BİR İŞ YAPMASI LAZIM’

“Belli performansı sağlamayan, belli katkıyı yapmayan insanın da bana sorarsanız belli zaman sonra başka bir iş yapması lazım” diyen Samsun Valisi Kaymak, “O yönüyle özel sektör yapıyor biliyorsunuz, bir kişiden verim alamazsa hemen sözleşmeyi feshediyor. O anlamda üniversitemiz de ha keza yapacağımız eğitimlerin, yapacağımız işlerin gerçekten alana katkı yapması lazım” ifadelerini kullandı.

12 Kas 2019 - 21:14 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Önemli - Çevremizde hafta içi 8den 5e kadar çalışma saati olan cumartesi pazar tatili olan resmi tatilleri olan her ocak ayında zam gelen en az maaşı 4 binin altında olmayan , çalışırken üstü başı kirlenmeyen eve gittiğinde iş sitresi olmadan diğer güne uyanabileceğimiz bir iş varsa söyleyin o işi yapalım SAYIN VALİM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 21:14
07

Selin - O zaman sende valiliği bırak seninde devlet işi. Ya kafayı mı yediniz anlamıyorum iş kurmak için beyin fikir proje yetmiyo sermaye diye bi olay var üstelik öyle az boz değil ha iş kurulmuyo beş on lirayla en önemlisi bir işi belki 400 500 firma yapıyo aralrnda köklü sağlam olanlar var rekabet kolay değil rekabet için sağlam pazar sağlam pazar için sağlam bütçe lazım. O kadar ana baba emek verirken çocuklarını siz gibi vali kaymakam öğretmen vs vs düşünüyo tıpkı sizin ailenizinde zamanında sizin için düşündükleri gibi şimdi gençlerin atanma isteğiyle bozdunuz kafayı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 21:14
06

Xxy - Aynen bide vali olursak tadından yenmez ununuz kuru tuzunuz kuru konuşuyonuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 21:14
05

Adalet - Acaba bu düşünceleri söylerken kendi ekonomik durumunu göz önüne alarak mı ifade etmiş. Ya vali olmasaydınız yine aynı ifadeleri kullanırmıydınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 21:14
04

Ahmet - Doğru konuşmuş başka bir şey düşünen varsa söylesin...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 21:14
03

emre - ne is yapcaz vali devletin destegimi var herkes is yok diye agliyor senin tuzun kuru tabi ordan rahat konusuluyor herkes makama gelince rahat konusur ordan konusmasi kolay zorluklarla okuyan bilemez boyle konusmayi herkes sus pus herkes sineye cekiyor Allah goruyor ama herseyi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 21:14
01

Necmi - Sayın Valim Önce bi aynanın karşısına geçip kendisini bakkalı kendi çok farklı bir şey mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 21:14


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler