Genç hekimler neden atanamıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan, adli sicili temiz olmasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan işyeri hekimi gençlerin sorununu meclise taşıdı

Genç hekimler neden atanamıyor?
Genç hekimler neden atanamıyor?
Haber albümü için resme tıklayın

2018 yılında üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan ve Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan ancak adli sicili temiz olmasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan işyeri hekimleri gençler, büyük tedirginlik yaşıyor.

ATAMALARI YAPILMIYOR!

Geleceğe emin adımlarla ilerlemek isteyen genç hekimlerin serzenişlerine kayıtsız kalmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Anayasa ile güvence altına alınmış olması gereken çalışma ve eğitim görme haklarının engellenmiş olmasını hiçbir vicdani ve hukuki zemine oturtamayan yeni mezun gençlerin memuriyetleri ve ihtisas eğitimi almalarının hükümet eliyle engellendiğini, ayrıca sertifikalarınin İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nce aktifleştirilmemesi nedeniyle de büyük mağduriyet yaşadıklarını vurguladı.

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlandırılması istemiyle TBMM’ye iki ayrı soru önergesi sunan Dr. Şevkin, “Ülkesine hizmet etmek isteyen 2018 yılı mezunu doktorlar daha fazla mağdur edilmemeyi ve ülke ekonomisine bir şekilde katkıda bulunmayı büyük bir istek ve heyecanla bekliyor” dedi.

Dr. Şevkin, iki bakandan yanıt beklediği sorular şöyle:

2018 yılında üniversitelerin Tıp Fakültesi bölümlerinden mezun olan ve Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına katılan ancak adli sicili temiz olmasına rağmen güvenlik soruşturması bahanesiyle ataması yapılmayan kaç kişi mevcuttur? Mezuniyet sonrası girmiş oldukları Tıpta Uzmanlık Sınavlarında başarılı olup çeşitli üniversiteleri kazanan doktorlar, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kurumlarından neden kabul görmemektedir? Bu süreçte geçimlerini sağlamak amacıyla özel sektörde ‘iş buluruz’ ümidiyle İşyeri Hekimliği sınavına girip başarılı oldukları halde diğer başarılı olan meslektaşlarının sertifikaları bakanlıkça aktifleştirilmesine rağmen 2018 yılında mezun olan doktor adaylarının sertifikaları neden halâ aktifleştirilmemiştir? Gerekli işlemlerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetkili mercilerince bir an evvel yapılması ve artık 'hekim' ünvanı’nı kullanabilmeyi umut eden genç doktorlarımız için bir girişimde bulunacak mısınız?

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

09 Eyl 2019 - 11:29 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler